| Estera2222222 a întrebat:

Buna seara TPU. Am o problema cu scalpul. Mi se face pielea roșie și bucăți de mătreața as zice dar doar in zona scalpului și a urechii (e jenant) am încercat multe șampoane,creme,dar nu prea m-au ajutat doar o perioada după aia a început iar. Am fost și la dermatolog, mare lucru nu am rezolvat mi-a scris doar o crema (Nizoral). Mi-a spus ca am psoriazis. Știți ceva remedii naturale? Sau ceva crema minune/șampon? Chiar nu știu ce sa mai fac. Este jenant sad
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Șampon Vichy Dercos cu sulfat de seleniu.

| 9PM a răspuns:

Nu ai ce sa faci. E o boala autoimuna. Doar sa nu te stresezi și să mănânci sănătos mereu.

| andronik93 a răspuns:

Cred că mai degrabă ai o dermatită, aș mai consulta și un alt doctor. De obicei, psoriazisul se face prima dată în coate, antebrațe, genunchi și abia mai târziu în alte părți

| Estera2222222 explică (pentru andronik93):

Știu dar eu nu am in alte părți doar in zona scalpului și a nasului. sad

| Violleta2022 a răspuns:

Psoriazisul este o boala autoimuna.
Din pacate NU exista crema minune pentru boli autoimune, dar gasesti SAMPON cu NIZORAL sau crema cu nozroal, se gasesc in farmacie, asdar putand sa te speli pe cap cu samponul acela, fiindca ajuta la dermatita seboreica si amelioreaza psoriazisul.

| StoicAnalysis a răspuns:

S-ar putea sa ai dermatita seboreica. Aceleasi simptome sunt. Pentru petele de pe fata ( in caz de va progresa simptomul ) trebuie sa iti cumperi o crema cu corticosteroizi pentru asta. Iti vor trece in cateva zile dupa aplicare. De vorbit cu un dermatolog inainte de asta. Si foloseste sampoane speciale cu care trebuie sa alternezi frecventele spalarii dupa cum ti se potriveste.

Am avut si eu probleme de genul, si foloseam Ivadermoseb sampon, crema faciala si gel de dus. De la aceeasi firma. Nu sunt foarte scumpe.

De tinut minte pentru ameliorarea simptomelor, in general nu trebuie sa fi stresata si nu trebuie sa te speli cu apa prea rece sau prea calda, deoarece simptomele se pot mentine sau agrava. Chiar daca vei reusi sa o remediezi sau sa o tii sub control, atunci cand vor avea loc schimbari de temperatura sau cand vei avea zile stresante, iti vor reaparea simptomele.

Asta daca chiar inr-adevar ai dermatita seboreica.

| 9PM a răspuns:

Nu cred că e psoriazis, ci dermatita seboreica. Mai cere păreri și la alți specialiști.

| eliancodrut a răspuns:

Incearca Sal-Ekarzin. Este un unguent pe care il folosesc deoarece imi apar asemenea pojghite de matreata dupa si in ureche, la baza nasului si a narilor, intre sprancene si chiar pe scalp.
Se gaseste in farmacii fara reteta.