| TanyaTania334 a întrebat:

Buna seara TPU! De curand am facut toate examenele ginecologice,fungic, microscopic bacteorologic si nu mi-a iesit nicio bacterie, nici candida..scrie doar "sugestiv pentru vaginoza bacteriana". Eu nu am alte simptome decat mirosul neplacut iar doamna doctor mi-a recomandat niste ovule. Ce ar putea sa fie? Daca era ceva grav nu imi iesea la aceste teste?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este vaginoza, adica o infectie bacteriana a vaginului.

| TheGentleman a răspuns:

Cum îți îngrijești vaginul și zona vulvară? Sper că îți speli doar vulva și labiile, nu și pe interior și folosește săpunurile simple, nu geluri vaginale cu arome de nu-știu-de care, fiindcă în caz contrar este parte a problemei, distrugând bacteriile protectoare ale vaginului.

Atât vaginul, cât și ochii sunt organe cu autocurățare, așadar dacă nu băgăm nimic în ochi, nu ar trebui să introducem nici în vagin, decât în situații concrete, recomandate de medic.

Sănătate!

| sweetys a răspuns:

Poate fi si de la alimentatie. Daca este una preponderent procesata, mai ales, se creaza un dezechilibru in tot corpul mai alees in flora vaginala

| ioana748 a răspuns:

Bună,
Pe lângă ovulele care își vor face treaba temporar, încearcă sa eviți băuturile acidulate si mâncarea condimentata.
Alcalinizeaza puțin urina bând apa cu bicarbonat.
O jumătate de linguriță de bicarbonat la un pahar apa.
Dimineața, cure de doua săptămâni.
Bea apa sau ceaiuri cam 2 litri pe zi.
Mirosul este de la acidul din urina.
Se rezolva alcalinizand organismul și urina.
În rest ești ok.