| LoveAngel223 a întrebat:

de curand am fost la ginecolog unde am aflat ca am o vaginoza bacteriana. Intrebarea mea este daca pot scapa de ea definitiv? Am tot citit in alte locuri cazuri destul de urate si m-am cam speriat. Medicul mi-a prescris un antibiotic (Ofloxacin) Tantum Rosa si Macmiror ovule si crema.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Se trateaza daca respecti tratamentul si durata lui. Daca, sa spunem, intrerupi tratamentull dupa 2 -3 zile, te poti astepta sa recidiveze.

p.s. Dupa terminarea tratamentului evita dusul vaginal, obu-rile, tampoanele igienice zilnice, in caz ca ai aceasta obisnuinta --- fac rau in sensul ca destabilizeaza echilibrul normal al florei bacteriene vaginale( unele bacterii se inmultesc mai mult in detrimentul altora).

3 răspunsuri:
| giony54 a răspuns:

Mai buna este spalatura vaginala cu bicarbonat de sodiu care alcalinizeaza si omoara bacteria din zona.

| bmliohndu a răspuns:

Pai daca tot ai fost la doctor de ce nu ai cerut un tratament?

| LoveAngel223 explică (pentru bmliohndu):

Am scris "Medicul mi-a prescris un antibiotic (Ofloxacin) Tantum Rosa si Macmiror ovule si crema." Deci evident mi-a prescris un tratament.Doar ca eu eram curioasa daca cineva a patit acest lucru si imi poate da un sfat UTIL sau sa imi raspunda la intrebare.