|

Buna seara tuturor. Am nevoie de niște informații...

1) Ce știți despre operația de fiere? ( Parcă se mai numește operatie de colecist, cred...).

2) E operatie grea?

3) Cât costă?

4) Bunica mea, în vârstă de 80 de ani, are pietre la fiere și o doare de 2 zile... Oare la vârsta ei ar merge o operație din aia?Va rog, orice informație e uitila. Mai ales de la cei care au mai trecut prin așa ceva...

2 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

1. Am fost operata de colecist cu multi ani in urma.
2. Operatia este foarte usoara, la fel ca si cea de apendicita.
Am fost acasa dupa 2 zile de la operatie, desii a fost operatie clasica (cele laparoscopice sunt mult mai usoare, decat operatiile clasice).
3. Pretul operatiei este in functie de clinica selectata sa faca operatia si de tariful medicului.
4. Bunica ta trebuie sa se adreseze unui chirurg, deoarece varsta ei inaintata are riscuri majore, pe care doar un medic chirurg le poate lua, numai in urma unei consultatii medicale.

1 răspuns:
| a răspuns:

Operația de fiere ( vezica biliară) se face acum laparoscopic, nu te taie că face o mică găurică, bagă prin ea un tub mai gros cu niște aparatură miniaturizată și sparge pietrele cu ea. Apoi în câteva zile se repară tot. La bătrâni e mai problematic, medicii vo decide dacă starea ei de sănătate genrală permit o operație saunu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează