Esti sigur că ești,, decis"?
Dacă răspunsul e afirmativ, nu mai ai nevoie de îndrumările noastre.
Cheers
Pur si simplu nu fumezi deloc si aia e. Cind te apuca cheful de fumat, fa altceva. Flotari, genuflexiuni, fugi pe afara si da ture de cladire. Orice.
O sugestie: te lași de tot, brusc-șoc-instantaneu și dintr-o dată!
Altfel, te minți singur
Pot să-ți spun cum m-am lăsat eu și care au fost consecințele. Într-o zi am aruncat baxul de țigări și n-am mai fumat pur și simplu. Apoi în prima săptămână la micul dejun aș fi mâncat țigări, la prânz aș fi mâncat țigări, noaptea visam țigări. Simptoamele m-au ținut așa intens și au început să se amelioreze după 6 luni de zile. În tot acest timp mi-am impus în cap o idee, și anume că doream să văd dacă mor dacă nu fumez. Adică zi de zi așteptam să văd dacă mor în caz că nu fumez și cu cât vedeam că nu muream de nefumat (normal că nu mori dacă nu fumezi), cu atât mă ambiționam mai tare să nu fumez. Frate, dacă vrei să te lași de fumat, să știi că dorința de a fuma dispare cam după 6 luni (cel puțin așa a fost la mine). Apoi au început celelalte probleme și anume problemele cu ronțăitul. În lipsă de țigări apare dorința de a mânca, de a ronțăi, de a rumega după ce mănânci. Ronțăiam biscuiți, semințe, chipsuri, pufuleți, orice se poate ronțăi și astea în combinație cu bere. Urmare la ronțăit am schimbat prima dată curelele de la pantaloni, apoi am schimbat pantalonii cu totul (mi-am luat pantaloni mai largi) fără să observ neapărat că luam în greutate. Așa am ajuns de la 85 de kile la 120 cam în aproape un an de zile. Când m-am cântărit mi-a părut prima dată rău că m-am lăsat de fumat însă am realizat că nu m-a forțat nimeni să mănânc ca porcul. Am căzut dintr-o extremă în alta așa că m-am apucat de sport. Alergam zilnic prima dată jumate de tură de teren (nu puteam mai mult), apoi o tură apoi 2 ture până am ajuns să alerg 13 ture de teren dintr-odată ( aprox. 5 kilometri). După alergare, flotări, abdomene și ridicat de greutăți (jumate de oră, nu mai mult). Ca prin minune, când m-am apucat de lucrurile astea, a început să dispară dorința de a mânca așa mult și de a ronțăi. După aproape 2 ani am dat 20 de kile jos (de pus pui foarte ușor dar de dat jos dai foarte greu îți spun din proprie experiență). În momentul de față am 100 de kile la 1, 75 înălțime, doctorul ar spune că e obezitate însă am luat mult în masă musculară așa că am ajuns la vorba aia - "Nu contează greutatea ci contează procentul de grăsime din organism". În concluzie nu încerca toate prostiile de tratamente de lăsat de fumat, impuneți în cap o idee care să te ambiționeze și rezistă tentației (ți-am zis cam cât o să te țină). Apoi mișcarea face minuni în a-ți suprima dorința de ronțăit, nu multă mișcare doar ceva alergare, niște flotări și abdomene. Baftă la lăsat de fumat!
Pai 6 tigari pe zi este foarte mult cit fumezi pe zi, renunță pana nu este prea tarziu, cancerul pulmonar nu te intreaba varsta, il poti face oricînd daca nu renunti la țigări.
Numai cu vointa poti. Reducerea treptata a tigarilor nu are efect. Ti-o spune un om care a incercat si aceasta metoda, dar numai prin lasarea completa am reusit. Si am destui ani de cand nu mai fumez. Un ajutor mi-a fost si faptul ca nu am mai baut bauturi alcoolice cu 10 luni inainte.