| Innsbruck a întrebat:

Am o prietena care se vede urata, chiar plange cateodata din cauza asta. Dar ea de fapt nu este deloc urata, e chiar foarte dragutu si multa lume ii spune dar ea mereu e sceptica si isi aminteste toate defectele. Uneori e ok, dar alteori char plange, de-a binelea pentru ca zice ca e urata, si sta suparata toata ziua sau saptamani intregi.Este vreo afectiune psihica, sau vreo boala? Nu mi se pare normal
Are peste 18 ani

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| Banes69 a răspuns:

Sufera de atentie, nu a avut persoane cand era mica sa ii zica lucrurile astea si in momentele mai sensibile probabil a auzit lucrurile care ti le descrie, sau vrea sa fie perfectionista si e prea stresata, spune i si tu frate ca nu e asa, inceteaza, incearca sa te uiti la partea plina a paharului, daca ai nevoie de ceva vreodata, sunt aici, ceva de genul pnm, fi langa ea cand face asa, daca ai ajuns sa pui intrebare aici despre asta, inseamna ca ti la ea, deci fi langa ea si vorbiti, cand exagereaza, gadilo sau intoarcete cu spatele pana se opreste, fa ceva daca iti e prietena, cuvintele nu prea ajuta mereu, faptele. OAMENI SE SCHIMBA, DAR FAPTELE RAMAN

| Lostlyric a răspuns:

Nu este o afectiune psihica. Este o viziune despre ea putin deformata si o incredere in sine scazuta. Destul de frecventa la varsta asta.
Spune-i sa invete sa accepte complimente si sa creada in ele. Spune-i ca toti suntem defecti si nimeni nu este perfect si sa se priveasca adesea in oglinda si sa se concentreze doar pe calitati. Iar daca nu-i place ceva la ea si poate schimba, s-o faca. Daca nu poate sa schimbe, sa accepte si sa nu se mai concentreze pe acea caracteristica fizica.

| Xaya a răspuns:

Are o problema psihica, probabil tipul asta de oameni ajung sa isi faca operatii peste operatii estetice pentru a se face. "mai frumosi". Eu zic sa o duci la un psiholog ca nu e ok.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Are o problemă psihică clar. Și nu ai s-o unești din locul ăla oricât i-ai spune tu sau oricine că nu e așa. Dacă ea așa vede, apoi aia e realitatea ei și cum se vede ea. Până nu capătă încredere în oameni și în ea din nou, are nevoie de mult ajutor. Poate să fie depresie... Oricum, ceva la "pisic" este. Până nu și-o găsi pe cineva care să aibă răbdare cu ea și să știe cum să o convingă că de fapt e normală și totul e de la căpuț nu o vad bine. Bănuiesc așa că la psiholog nu vrea și probabil nici timp și resurse nu are de așa ceva...

| George_George_1996 a răspuns:

Salutare! Nu are nimic nu este bolnava are nevoie de un prieten care sa-i dea atentie si sa o iubeasca sa o alinte sa-i fie mereu aproape.

| Bondarel99 a răspuns:

"Tulburarea dismorfica corporala sau "sindromul urateniei inchipuite"

Ce este tulburarea dismorfica corporala?
Trasatura esentiala a acestei tulburari este reprezentata de preocuparea fata de un defect imaginar sau excesiv de marcata in legatura cu un defect fizic minor; preocuparea persista in ciuda oricaror asigurari din partea medicilor sau a anturajului.

Bolnavul se plange de un defect ( de ex: riduri sau cute, pierderea parului, sani sau penis prea mici, pete senile, statura).

Daca este prezenta o anomalie fizica mica, preocuparea persoanei este excesiva insa convingerea nu are intensitate deliranta ca in tulburarea deliranta de tip somatic (cu alte cuvinte, persoana poate sa accepte ca defectul sau nu este chiar atat de mare sau este chiar inexistent).

Preocuparea poate fi centrata simultan pe maimulte parti ale corpului. Desi acuza este adesea specifica ( ex. "buza rasfranta" sau "nas borcanat" ), ea este adesea vaga ( de ex: "fata abatuta", "privire insuficient de limpede"). Din cauza jenei cauzate de preocuparile lor, indivizii cu tulburare dismorfica evita sa descrie defectele in detaliu si prefera sa se refere la uratenia lor generala.

Cei mai multi indivizi considera preocuparile lor dificil de controlat si adesea isi descriu preocuparile ca fiind "extreme de dureroase" si pot face doar o mica incercare sau poate niciuna sa le reziste. In consecinta, isi pierd ore intregi gandindu-se la defectul lor, mergand pana acolo incat aceste ganduri le pot domina viata. Verificarea frecventa in oglinda sau in alte suprafete reflectorizante disponibile ( de ex. ferestrele magazinelor, barele de protectie ale autoturismelor, cadranele orologiilor) poate lua multe ore pe zi.

Poate exista un comportament de ornare excesiva pieptanare excesiva, smulgerea parului, aplicarea ritualizata a machiajului, pot sa incerce sa-si camufleze defectul ( de ex isi lasa barba ca sa-si acopere cicatricile faciale imaginare, poarta palarie pentru a acoperi o presupusa pierdere a parului, isi umplu sortul pentru a creste un penis mic).

Sunt frecvente ideile de referinta adica, indivizii cu acesta tulburare cred ca ceilalti pot da sau chair dau atentie presupusului lor defect, ca poate vorbesc despre asta si il iau in ras.

Sentimentul de jena referitor la defectul lor ii poate izola, acestia evitand sa mai iasa din casa, renunta la serviciu sau la situatiile publice.

Disfuntia asociata cu acesta tulburare desi variabila, poate duce la spitalizari, multiple tentative de suicid.

Indivizii cu cu astfel de tulburare solicita si primesc tratament medical general, dentar sau chirurgical pentru rectificarea presupuselor lor defecte, pacientii cu astfel de diagnostic fiind cei care apeleaza cel mai frecvent la chirurgia estetica.

Astfel de tratamente pot duce la agravarea tulburarii, la intensificarea sau aparitia de noi preocupari care la randul lor duc la procedee terapeutice ulterioare lipsite de succes, astfel ca indivizii poseda in final nasuri, urechi, sani si solduri " sintetice" de care nici ei nu mai sunt satisfacuti.

Debutul are loc in adolescenta pana la varsta de adult tanar. Afectarea barbatilor si femeilor este egala."

Posibil sa fie ceva de genul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aaa... și urât / frumos e ceva relativ oricum. Ce o persoană poate să vadă urât sau ciudat sau mai știu eu ce, alta poate să considere interesant, atrăgător. În multe cazuri, imperfecțiunile astea sunt de fapt ceea ce ne face să ne placă de o persoană, o face mai umană, mai ușor de plăcut. Dar mă rog, logica nu funcționează în cazul problemelor psihice. Știu f. bine asta că am și eu problemele mele... și 7na gândesc logic, dar cu totul alta simt. Și de făcut, de 9 ori din zece, evident, fac ce mă împing sentimentele, nu logica.

| Harlequin a răspuns:

O afecţiune psihica nu poate fi considerată o boală?

| Adry05 a răspuns:

Probabil are alt fel de trasaturi, alta inaltime, alta silueta fata de ce vede ca fiind considerat frumos si atunci se desconsidera. Fiecare are frumusetea lui proprie, nu trebuie sa ne comparam cu altii sau sa vrem sa aratam ca altii. Eu m-am saturat deja de modelul din ziua de azi cu nasul la fel si buzele umflate. laughing Efectiv ajung toate sa arate la fel de le incurci pe strada

| sierra1 a răspuns:

Cred că trebuie să învățăm să trăim cu noi înșine. Nu e o boală, e o lipsă a încrederii în sine.

Ce-i de făcut? Îmbrăţişează-ţi calităţile unice Mai mult ca sigur cunoşti cel puţin o persoană care este perfectă, care face totul la timp fără să se plângă vreo secundă şi nici măcar nu pare obosită. Ei bine, putem fi de acord că astfel de oameni s-au născut sub o stea norocoasă, dar există un alt lucru de care ar trebui să fii conştient – abilităţile lor pur şi simplu se potrivesc în standardele convenţionale de astăzi mai mult decât ale tale. Asta nu înseamnă că nu implică mai multă muncă, ci că este mai uşor pentru ei să se adapteze într-un mediu standard şi să se evidenţieze drept nişte persoane geniale şi capabile. Tu trebuie doar să sapi mai adânc şi să cauţi mai mult mediul tău favorabil. După ce reuşeşti să-ţi îmbrăţişezi calităţile ca atare, găsirea mediului potrivit pentru a le scoate în evidenţă va fi mai uşoară.

| Innsbruck explică (pentru Banes69):

Nu, nu sufera de atentie crede-ma. Este mai linistita si foarte putin retrasa. Nu i place sa fie in centru atentiei