| FashionVictim93 a întrebat:

Buna TPU... am probleme hormonale sunt fata si am testosteronul in valoare de 6 nmol/l cand normalul este intre 0.22 si 2.29 nmol/l ( am 24 ani). Am fost la ginecolog unde mi-am facut si analizele si mi-a prescris o reteta cu anticonceptionale pentru 3 luni sa imi reglez hormonii. Cer doar niste pareri, ce a putut cauza asta, anticonceptionalele ingrasa si imi vor afecta sanatatea ( ma refer reparand ceva pe o parte sa nu stric pe alta, sa ma trezesc cu alte probleme de sanatate ca lista efectelor adverse este destul de mare si urata ) si exista cauze naturale prin care ii pot regla sau doar pe baza de anticonceptionale? ( sunt cam impotriva lor, dar ps: oricum le iau si v-ati confruntat cu asa ceva?) Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Testosteronul este hormon masculin. Vrei sa-ti creasca păr pe piept?

| FashionVictim93 explică (pentru darrio2007):

Nu vreau sa am mai mult... atat il am este dereglat, doresc sa il aduc la normal dar nu prea as vrea sa iau medicamente anticonceptionale si as dori sa stiu ceva pareri au altii daca pot avea efecte adverse de la ele, doctora mi le-a prescris dar am o tinere de inima legat de asta.

| Celcestietot a răspuns:

Deci il ai peste limita sa inteleg. Te puteam ajuta sa maresti producita daca era cazul, doar atata stiam.

| aXy99 a răspuns (pentru Celcestietot):

De ce ar vrea o fata sa aiba mai mult testosteron?!

| Celcestietot a răspuns (pentru aXy99):

Am zis ca,, daca era cazul''winking.

| CatalinxR a răspuns (pentru aXy99):

Presupun ca daca ai un nivel prea mic nu este bine.

| aXy99 a răspuns:

Efecte adverse exista, dar sunt sanse mici si extrem de mici sa le ai, iar partea cu ingrasatul este aproape un mit, zic aproape pentru ca exista foarte putine cazuri care sa fie corelate cu adevarat cu anticonceptionalele. Daca nu vei manca mai mult decat acum, nu te vei ingrasa, te asigur 100%.