anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU...
Cred ca este timpul sa ma descarc aici, sa spun tot... Poate multi dintre voi o sa radeti, dar mna, astia sunt oamenii!
Am 15 ani...Si sufer de Tulburari de personalitate, stiu asta 100%!
De aproximativ o luna ma confrunt cu ea..Si cred ca daca nu as fi fost puternic in sufletul meu, as fi innebunit!
Anul acesta am E.N asa ca am lasat prietenii de-o parte, iesirile pe afara, prin oras, etc. Eu am fost un tip foarte sociabil, care iesea cu prietenii, faceam sport si cand incepeam sa stau in casa mai mult de cateva zile, aparea un episod scurt de tulburare, pentru ca ma gandeam la "el").
Si in luna asta, am stat extrem de mult in casa, stresat, 24 din 24 in fata unui PC, pentru a ma documenta si a face teste pentru E.N, nu am mai facut nici un sport, am uitat sa ma alimentez cum trebuie...Pentru ca m-am gandit numai la asta, mi-a venit pur si simplu in gand tulburarea asta!
Acum problema este ca nu mai pot sa ies afara sa fac ceva, pentru ca nu pot! Am in gand tulburarea asta! Simt ca as trai intr-un vis, intr-un film si nu am un contact clar cu realitatea!
Nu pot sa-mi inving gandurile, iar daca ma gandesc la ceva pozitiv, care ma face pe mine fericit, parca imi revin, scurta durata!
Gandurile ma omoara! Parca am o parte negativa in mine, cu care ma lupt cu ea si ea castiga. sad
Nu pot sa descriu tot ce am pe suflet..nu reusesc.
Singurul lucru care ma face "sa traiesc" acum, in momentul de fata, este pc-ul, stau si ma joc jocul meu preferat, ma izolez in lumea lui si uit tot...Si somnul...
sad
Nu vreau sa ma duc la un pshiholog..pentru ca daca ar afla mama mea ca sufar de asa ceva, ar muri.Ea nu are voie sa se supere, s-a operat de o chestie si nu are voie.
Vreau sa fiu eroul meu si sa scap de gandurile acestea, de parca as trai intr-un vis.
Astept ca Dumnezeu sa trimita o persoana dintre voi sa ma ajute si poate sa vorbim in privat. sad
Vreau sa fiu om, din nou!
Help!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Și mie mi-au dat lacrimile la răspunsul tău. Asta înseamnă că simțim același lucru. Suntem amândoi copii, și eu sunt o copilă dar cum ai spus și tu, de mic treci prin multe și abia când cresti realizezi. Și aici nu e vorba de vârsta aia din buletin/certificat, ci de vârsta sentimentala. Nu îți imaginezi ce bine mă simt că am putut sa ajut dar totodată să îmi exprim și eu sentimentele prin răspuns. Tot ce am scris despre tine, e și despre mine, de asta te înțeleg happy daca vrei, mai vorbim, te simt adânc în suflet. Am găsit și eu pe cineva să inteleaga ceea ce simt și tu la fel. Dumnezeu trimite astfel de oameni, daca vrei sa te exprimi vreodată poți să îmi trimiți mesaj... eu nu judec, dau sfaturi, mă regăsesc, criticile nu mă privesc. Trebuie neapărat să găsești un remediu să-ți expui sentimentele, eu deseori compun versuri. Fără limite, fara gânduri, cu sufletul! Sper sa reușești să treci peste, e mult mai complicat decât pare, dar odată ce le porți înseamnă că îți rezervă ele ceva... Clădesc ele un caracter cat mai puternic, așa se întâmplă oamenilor.Nu știu dacă asculți rap, dar e un vers de la Nimeni Altu "pentru oameni buni, ce au trecut numai prin rele". Te aștept în privat daca mai ai nevoie de ajutor, suntem în aceeași situație, nu știu dacă te înțeleg in totalitate pentru că nici pe mine nu mă înțeleg de multe ori. Dar asta e, capul sus, ce putem sa facem daca stam la dos? Nimic. Mai avem multe de învățat, multe de trăit cu oameni sufletiști

Răspuns Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Îți înțeleg sentimentele, e greu să trăiești cu atâtea pe cap. Cel mai probabil ți-ai încărcat creierul nu tocmai pozitiv cu e.n, datorita faptului că ți-ai dedicat tot timpul pentru învățat și ai abandonat vechile tale obiceiuri, ieșiri și asta te afectează. Ele te fac pe tine, tu le faci pe ele, activitățile in care te regăsești, prietenii cu care stai, tot influențează. Acum te-ai închis în tine, vezi să nu fie de la altceva, încearcă să îți dai seama daca nu ai și alte probleme care te baga la margini și te deteriorează treptat. Pot fi să știi și să nu fii conștient, să te acapareze într-un mod dubios și să ajungi la momentul in care consideri că nimeni nu te intelege. Din cate deduc eu din întrebare, ești la momentul ăla, de asta postezi asta aici și nu te duci la un tovarăș sa ii ceri un sfat, toți parca nu au timp sa asculte, d-apai să mai dea și un sfat. Ești prins în capcană asta a vieții, trebuie să te descarci undeva că ajungi in punctul in care vei fi pierdut complet. Nu te speria, încearcă doar sa îți păstrezi credinta căci Dumnezeu dă sens tuturor lucrurilor și iubire fiecarei persoane, că noi alegem ura e alta parte a traiului. Acum realizezi că nu ești în cea mai facila situație, încearcă să vezi cum te manifești când ajungi la linia finalului. Daca incepi sa plângi, să ții în tine de ochii lumii, de ochii părinților în special că dacă ar afla prin ce treci tu ar fi afectați și asta ți-ar influență starea negativ și tie. Nu vrei sa te duci la psiholog pentru faptul că ai in cap că i-ar spune mamei tale tot și pur și simplu nu ai vrea ca mama ta sa vadă prin ce trece copilul ei. Poate că ar înțelege, poate că nu, iar tu trăiești în lumea ta închisă, in visele tale că reușești să le mai ai și pe alea. Încearcă să faci din timp o balanta. Dedica-ti timpul multor activități pozitive, nu înseamnă că nu trebuie să înveți, ci sa egalezi astfel încât sufletește sa fii împlinit. Chiar și nevoie de o persoana la care sa te descarci, dar vezi și tu cum sunt toți. Și eu am primit sfatul să mă duc la un duhovnic cu har, însă mă gândesc că trebuie să am o sinceritate in mine, să arunc cu sentimente reale, dar nu cred că sunt pregătită pentru asta, poate simți la fel. Dar Dumnezeu ne ajuta sa trecem peste toate, de obicei transmite persoane cu harul asta înzestrat să te înțeleagă, ori alte modalități prin care sa ai sufletul curat. Știi cum e, îți dă atât cât poți să duci, înseamnă că ești un om puternic și nu trebuie sa cedezi. Viața într-adevăr e grea, dar uite, dacă n-ai sti de momente dificile nu ai ști nici de facilitate. Acum ai in suflet că toate se întâmplă cu un scop, dar nu-l găsești, ce sa faci când ești marginalizat de tine însuți? Caută lucruri în care îți găsești fericirea, in care te regăsești dar sa nu te apuci de vicii, ele te coboară, nu te ridica. Nu te lasă manipulat de oricine, ai grija in ce anturaje te învârti că e dur traiul și oamenii la fel. Sunt simple sfaturi, mi le dau deseori și mie când ajung la starea asta. dacă ai nevoie de altele, sunt aici, incerc sa te ajut cat pot, nu am studii psihologice dar odată ce treci prin unele chestii incepi sa vezi viața altfel. Poate o sa ajungi și tu sa dai sfaturi celor ce vor fi in viitor în starea în care ești acum, in prezent. Macar rămâi cu gândul că te-a înțeles cineva, trage tare, omule, găsește remedii cum ar fi muzica, ea nu te trădează. Nu-ti pune încrederea toată într-un om că o să fii dezamăgit. Capul sus, chiar daca privirea e in pământ!

77 răspunsuri:
| IoanaFrancesca a răspuns (pentru anonim_4396):

Exact așa mi se întâmplă și mie. Devine oarecum viața mai activă, dar na, gândurile mele, sentimentele mele personale tot acolo rămân. Noaptea plâns, ziua ras, echilibrul vieții, ce crezi de programul meu?

Cum a fost la evaluarea la romana? Sper din suflet sa te fi descurcat happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru IoanaFrancesca):

Da big grin
Chiar m-am descurcat... Am greșit doar la niște exerciții ușoare, din neatenție. Dar nota sper ca va fi una buna!
Scuze ca nu ți.am mai scris... Dar am lăsat pc-ul de.o parte. Și m.am pus sa învăț.

Mâine o ai pe cea la mate din câte am auzit. Am citit subiectele de la romana, nu au fost prea grele din fericire, după părerea mea. Acum sper sa meargă bine și la mate, păcat că nu sunt "modele" pe net. Multa bafta, să îmi scrii cum a fost happy

| IoanaFrancesca a răspuns (pentru IoanaFrancesca):

Cum te-ai descurcat la mate?

anonim_4396

Bineee big grin
A fost foarte ușor!

Chiar mă bucur sa aud asta! Doamne ajuta pe marți, când vedeți rezultatele. Chiar sper sa îmi comunici rezultatul, să fie unul bun!

anonim_4396

Maine îți spun, mâine se afișează pe net.

S-au afișat?

anonim_4396

Nu... M-am înșelat. Marți se afișează.

Te mai țin aia puțin în suspans, așteptăm până marți. Sa îmi comunici rezultatele, sper că atata stres și munca să dea roade. Indiferent de nota, să nu-ți pierzi speranțele, ideile. Importanta e și facultatea, cunosc un băiat care a terminat liceul sportiv și a făcut și facultate. Cred că am mai spus-o

anonim_4396

Pe mine nu prea ma interesează nota. Acum am terminat in sfârșit cu tot! Sunt liber.Dar acum, singurul lucru care mă interesează este sa mă trezesc la realitate. Dar pana ma trezesc iar La realitate, este cale lunga. Pentru ca orice as face, nu pot sa-mi conving creierul sa nu se mai gândească la sentimentul asta, ca si cum as fi intr.un vis..ca si cum realitatea asta este mai mult... Para as fi într-un paradox ceva.

Ușor ușor scapi. Adică, acum te-ai eliberat, poate te vei simți mai bine daca afli și rezultatele și descoperi treptat ce e sentimentul ăla care te macină. Să așteptăm până mâine să vedem cum te simți după afișare, multa bafta! Te susțin

Cât ai luat?

anonim_4396

7.90..sunt foarte mulțumit. Și părinții mei la fel.
Scuze ca răspund asa greu dar "cred" ca încep sa îmi revin happy
Cand o sa ma simt iar "prost" știu ca o sa apelez la tine.

Mă bucur atât de mult pentru tine happy multa munca să depui și la liceu, oricând poți apela la mine. e bine sa știi că ai un sprijin, a trecut o luna de când am vorbit prima oară și uite, că te simți mai bine. Cu Dumnezeu înainte happy

anonim_4396

Am castigat lupta cu mine! happy
Cand ma simteam prost...ma gandeam doar la raspunsurile tale pozitive...multumesc! Sunt un nou EU!