| Joker a întrebat:

cum se iau corect magneziu si calciu? Mi s-a spus sa iau magneziu nu stiu cate luni si dupa aceea sa fac o pauza de 10 zile si sa iau calciu, insa eu am probleme mici cu lipsa de calciu si magneziu si m-ar interesa sa stiu daca pot sa iau si calciu si magneziu in aceeasi.In prezent, iau magneziu forte cu B6 si luna viitoare as vrea sa incep cu calciu cu D3, dar as vrea sa stiu cum sa le iau corect sa isi faca efectul. Mentionez ca mananc branza regulat, beau lapte, mananc varza si ce mai contine calciu, dar imi trebuie sa stiu si cum sa le iau corect ca pastile, va rog.

Dau fundoi mare, pupicei:*:*:*:*

P. S:am auzit ca daca iei calciu si magneziu impreuna se elimina una pe alta, deci intelegeti dilema mea:*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MMihai a răspuns:

Există diverse alimente ceva mai bogate în calciu respectiv în magneziu și poți consuma și asemenea alimente.http://nutripedia.ro/......rateaza-2/
Potasiul il gasesti in: banane, curmale, caise, struguri, stafide, broccoli, morcovi, cartofi, rosii carne si peste.
Magneziul in nuci, legume si zarzavaturi verzi, cacao.
http://www.ziare.com/......os-1073538
In cazul lipsei severe de calciu, simptomele sunt desigur mult mai grave si se manifesta prin insomnie, irascibilitate fara un motiv aparent, stari de depresie, dureri puternice de cap, senzatia de lipsa de aer, atacuri de panica.

Calciul poate fi luat din alimente, sursele fiind laptele si produsele lactate, galbenusul de ou, semintele de susan, soia, fasole, sfecla rosie, diferite ape minerale, mazare, telina.

Magneziul este necesar pentru pentru absorbtia calciului si buna functionare a muschilor si nervilor. Magneziul regenereaza celulele, dreneaza ficatul si previne atacurile de inima. Cand nu este suficient, apar crampele musculare, oboseala, spasmofilia, accidentele cardiovasculare, disfunctiile renale.

In stare naturala, magneziul se gaseste in legumele verzi, cartofi, sfecla rosie si fructe, smochine, curmale (adevarate bombe de minerale si vitamine), nuci si migdale.

Persoanele care au lipsa de zinc pot fi usor recunoscute dupa aspect. Au un par bolnavicios, lipsit de viata, tocit si rar. Unghiile lor sunt slabe, macinate, cu pete albe, inestetice. Aceste persoane racesc usor, au probleme cu ochii, mai ales noaptea, acel "orb al gainii", tulburari de somn. La copii, in lipsa zincului, se constata o incetinire a cresterii.

Invatati ca nu sampoanele si gelurile dau viata si stralucire parului, ci zincul, de aceea este recomandat sa consumati zilnic alimente bogatre in zinc.

In stare naturala, zincul poate fi procurat din carne, peste si fructe de mare, oua, nuci, seminte si drojdie de bere.
http://www.ziare.com/articole/calciu+inima
http://www.ziare.com/......iu-1119085
Avocado

Acest fruct este unul dintre cele mai sanatoase alimente existente. In afara de calciu, pe care il contine din plin, mai are si vitamina K, potasiu, acid folic (care protejeaza inima), vitamina B6, vitamina C, cupru, acid oleic (care scade colesterolul), potasiu (care regleaza presiunea sanguina) si vitamina E.

Brocoli

Brocoli este o leguma crucifera care are vitamina C, acid folic si potasiu. Este si bogat in fibre, dar cu un nivel mic de carbohidrati. Cercetarile recente arata ca este bogat si in indole-3-carbinol, care protejeaza de cancer.

Poti sa rontai brocoli crud, ca pe o gustare usoara, dar vei obtine o valoare nutritiva mai mare daca il gatesti usor la aburi, caci va oferi mult mai usor substantele benefice pe care le contine. Il poti pune chiar la congelator, daca vrei sa ai rezerve mereu, caci nu isi va pierde antioxidantii si vitaminele.

Migdalele

Migdalele sau, mai bine zis, samburii acestora, au foarte mult calciu. In jur de 20 de samburi au la fel de mult calciu precum un sfert de cana de lapte, fiind extrem de gustosi si placuti de majoritatea persoanelor. Pe langa asta, mai au si vitamina E si fitochimicale, care te protejeaza de bolile cardiovasculare si chiar de cancer.

Mai poti beneficia si de grasimi mononesaturate de pe urma lor, plus ca oasele iti vor multumi, asa ca ia o mana de migdale de fiecare data cand simti nevoia de o gustare.

Cereale fortifiate cu calciu

Citeste etichetele cerealelor si alege-le pe cele care au un continut adaugat de calciu. Astfel vei beneficia inca de la prima ora a diminetii de acest element, ajutandu-ti foarte mult tractul digestiv, dar intarindu-ti si oasele.

Sardine la conserva

Acest peste de apa sarata este foarte moale, cu oase mici care nici nu necesita sa fie scoase, ci poate fi consumat ca atare. Este o sursa excelenta de calciu si acizi grasi omega 3. In plus, are multe proteine si, daca ii adaugi un strop de lamaie, va fi si mai gustos. Nu necesita gatire deloc, tot ce trebuie sa faci este sa le cumperi si sa le incalzesti putin la microunde.

Iaurt

Iaurtul este o sursa excelenta de calciu, dar are si multe probiotice, un tip de bacterie ce pazeste organismul de o multime de boli. Acesti mici microbi combat constipatia, indigestia si sindromul intestinului iritabil, iaurtul fiind plin de vitamine si minerale. Poti cumpara unul simplu, la care sa adaugi diferite fructe, pentru arome cat mai diversificate.

Branza

Branza este foarte bogata in calciu si nu abunda in lactoza, cum e cazul laptelui, fiind ideala pentru cei cu intoleranta la lactoza. Cu cat mai veche este aceasta, cu atat mai scazut va fi acest nivel. Este bogata si in vitamina B, care ajuta la absorbtia si distribuirea calciului in organism. In plus, are acid linoleic si sfingolipide, care previn cancerul.

Fasolea

Fasolea este plina de proteine, dar este si o sursa extrem de buna de calciu. Din cauza ca tipul de proteina gasita in fasole este unul incomplet, este indicat sa o combini cu orez brun, in acest fel putand avea parte de o combinatie ideala de amino-acizi.
http://www.cultura.tubefun4.com/......atoasa.htm
ubstantele Minerale
Substantele minerale sunt substante anorganice vitale pentru buna functionare a organismului, întrucât au rol catalitic, activeaza sistemele enzimatice, participa la realizarea presiunii osmotice si la sinteza acizilor nucleici, s.a.m.d. Substantele minerale intra în compozitia celulelor, a oaselor si a sângelui si trebuie aduse în organism prin alimentatie.
O alimentatie sanatoasa trebuie sa contina si alimente bogate în saruri minerale, astfel încât sa acopere necesitatile zilnice ale organismului.
Cele mai importante substante minerale sunt:
Calciul - este component de baza al scheletului si are rol important în coagularea sângelui. Asimilarea lui este influentata de vitaminele D si C, de nivelul fosforului din organism si într-o mai mica masura de prezenta magneziului si fluorului.
Calciul se gaseste în lapte si produse lactate, în legume, galbenus de ou, etc. Aportul scazut de saruri de calciu din alimentatie provoaca demineralizari ale oaselor, stari nervoase, crampe si tetanie.
Magneziul - participa la formarea oaselor si intervine în procesele enzimatice. Are rol imunitar si este bun împotriva stresului întrucât calmeaza si echilibreaza sistemul nervos. Se gaseste în lapte si produse lactate, în cereale, musli, creier, ficat, cartofi, legume verzi, linte, curmale, etc. Usturoiul este foarte bogat în magneziu. Lipsa magneziului mareste incidenta bolilor cardiovasculare degenerative.
Fierul - este prezent în structura unor enzime si a hemoglobinei, are un rol important în functia respiratorie, asigurând transportul oxigenului de la plamâni catre celule. Se gaseste în ficat, galbenus de ou, spanac, legume verzi, cereale, ardei gras, etc. Lipsa flerului provoaca anemie.
Sodiul si clorul - regleaza presiunea osmotica si repartitia normala a apei în organism, împreuna formeaza sarea de bucatarie si se gasesc în aproape toate alimentele. Produsele ce contin multa sare, cum ar fi chipsurile, floricele de porumb, biscuitii sarati, semintele, etc, nu trebuie consumate seara în cantitati mari, întrucât sarea retine apa în organism, se doarme rau, iar dimineata tesuturile epiteliale apar umflate.
Potasiul - participa la unele reactii enzimatice ale mediului intern si are efect tonifiant asupra sistemul muscular. Se gaseste în special în produse de origine vegetala, cum sunt spre exemplu perele, fructele de padure, legumele verzi, conopida, dovleceii, etc si în cantitati mai mici în lapte, carne, peste, etc.
Micsorarea cantitatii de potasiu duce la o crestere a concentratiei de sodiu si implicit, la reten-tia apei în organism.
Fosforul - participa la formarea oaselor si a sistemului nervos central. Se gaseste în ficat, carne, peste, lapte si subproduse din lapte, pâine integrala, nuci, oua, etc.
Iodul - intra în compozitia hormonilor tiroidieni, cu functii în activitatea neuromusculara si de nutritie. Se gaseste în sarea iodata, apa, crustacee, peste, nuci verzi, oua, etc. Lipsa iodului duce la dereglari ale functiilor glandei tiroide si la aparitia gusei endemice.
Sulful - are efecte antitoxice si antialergice. Se gaseste în brânza de vaci, legume
pastaioase, oua, carne, varza, conopida, etc.
In afara acestor substante minerale ce fac parte din grupa macroelementelor, se mai gasesc în alimente si cantitati foarte mici de zinc, cobalt, nichel, fluor, aluminiu, etc. Aceste substante din grupa microelementelor, desi aflate în cantitati infime, au rolul lor bine definit în cadrul unei bune functionari a organismului si de aceea nu trebuie nicidecum neglijate.
Spre exemplu zincul continut în bere, crustacee, somon si pâine integrala este foarte important pentru un par sanatos, iar flourul este necesar smaltului dentar, tendoanelor si ligamentelor. Fluorul se gaseste în carnea de peste oceanic, fructe de mare, caise, ridichi, etc.
Proprietati si Continut în Vitamine si Substante Minerale al Unor Alimente (la 100 g)
Ardei gras - contine cantitati importante de vitamina C, vitamina A, calciu, magneziu si fier. Ardeiul iute - contine capsaicina, stimuleaza metabolismul si scade tensiunea arteriala.
Carnea - pe lânga continutul mare de proteine de calitate contine si vitaminele E, B1,B2, B6, B12, PP, precum si fier (3-5 mg), fosfor, etc.
Cartoful - contine vitaminele Bl, B2, C (10-40 mg), PP, potasiu, fosfor, magneziu, etc. Este energetic (continut mare de amidon) dar dietetic. Cartoful în sine nu îngrasa, ci doar grasimile cu care adeseori este asociat (mai ales în cartofii prajiti!).
Castravetele - regleaza tensiunea arteriala, este tonifiant al dintilor si gingiilor, contine sulf, siliciu, vitaminele Bl, C, E si PP.
Capsunile - sunt bogate în vitamina C, contin fier, potasiu, vitamine din complexul B, etc. Au efect antitoxic si antioxidant.
Ceaiul (verde si negru) - contine cantitati mari de fluor (6-30 mg) si iod.
Actioneaza ca antioxidant.
Ceapa - antibiotic usor, actioneaza împotriva depunerilor de colesterol, stimuleaza apetitul, contine vitamina C, B2, calciu, potasiu si fosfor.
Cereale - contin vitaminele Bl, B2, B6, E, PP, fosfor, potasiu, magneziu, fier, cupru, mangan, zinc.
Citrice - sunt foarte bogate în vitamina C (30-55 mg), contin calciu, potasiu si fosfor. întaresc sistemul imunitar si faciliteaza arderea grasimilor.
Conopida - este bogata în vitamina C si pro vitamina A, contine vitaminele B1, K si PP, calciu (mai ales în varietatea broccoli 150-200 mg), potasiu, fosfor (120 mg), sulf si fier.
Drojdia de bere - considerata de specialisti drept "rezervor" de vitamine, contine cantitati apreciabile de vitamina Bl (5-25 mg), B2, acid pantotenic, vitamina PP, H, etc.
Ficatul - este un aliment complex ce contine importante cantitati de vitamine, si anume
vitamina A, B2, B12, C, E, PP, K, foarte mult fier (14 mg), etc.
Fructe de padure - sunt cele mai bogate surse de vitamina C (100-175 mg), contin acid nicotinic, caroten, potasiu, fier, fosfor, etc.
Fructe sâmburoase - contin vitamina A, C si P, potasiu, fier si calciu.
Kiwi - are proprietati anticancerigene, contine foarte multa vitamina C (80 mg) si vitaminele A, B si E. Contine de asemenea potasiu, fosfor, calciu si magneziu;
Laptele si produsele lactate - sunt cele mai importante surse de calciu (125 mg în lapte si pâna la 1200 mg în brânzeturile tari de ovine), contin fosfor, magneziu,
potasiu, vitamina A, B2,B6,B12,C,D, E si K. ,
Leguminoase uscate - bune pentru "fabricarea" de globule rosii, contin vitaminele Bl, B2, B6, PP, calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, etc. Mazarea spre exemplu contine potasiu (200 mg), fosfor (100 mg), magneziu (40 mg), calciu (30 mg), fier (2-4 mg) plus vitaminele Bl, P si PP. Dupa unele cercetari se pare ca soia previne si combate unele forme de cancer, în special cancerul mamar.
Merele - contin într-o forma usor asimilabila vitaminele C, Bl, B2, A, P, fier, potasiu, fosfor si calciu.
Morcovul - sursa importanta de pro vitamina A (12 mg, cantitate suficienta pentru un adult pe zi), contine vitamina Bl, C, E si K, precum si potasiu, fosfor, calciu, etc.
Mustul - scade colesterolul, contine calciu, magneziu, fier, potasiu, fosfor si vitaminele C, B1,B2, B6, PP.
Oul - contine vitamina A, Bl, B2, B6, Bl2, D, E, K (cu exceptia vitaminei B2 care este distribuita egal atât în albus cât si în galbenus, toate vitaminele celelalte sunt concentrate în galbenus), fosfor (200 mg), calciu, fier, contine lecitine si cefaline cu efect tonifiant pentru sistemul nervos central. Atentie însa, galbenusul contine si cantitati importante de colesterol.
Patrunjelul - contine importante cantitati de vitamina C, A, calciu, fier (2-4 mg) si potasiu.
Pâinea - cea mai recomandata este pâinea intermediara sau integrala (cu cât este mai rafinata - mai alba - cu atât mai mult scade valoarea alimentara); este bogata în fibre, vitamine din complexul B, vitamina E si PP, fosfor, potasiu si magneziu.
Perele - contin mult potasiu (155 mg), calciu (19 mg), fosfor (16 mg), magneziu (12 mg), fier, si vitaminele C, Bl si B2.
Pestele - este foarte bogat în iod, contine vitamina A, B2, Bl2, D, PP, fluor, fosfor (300 mg), potasiu si seleniu.
Rosiile - sunt bogate în vitamina C (20-60 mg), contin vitaminele A, Bl, B2, K, PP, fier, magneziu, calciu, potasiu si brom, acesta din urma având un efect calmant. Rosiile combat bolile de inima si chiar si unele forme de cancer.
Salata - contine fier, calciu, fosfor, vitaminele Bl, B2, B6, C si A.
Sfecla rosie - ajuta la refacerea globulelor rosii, contine vitamina A, Bl, B2 si B6.
Spanacul - contine vitaminele A, C (50 mg), Bl, B2, B6, E, K, PP, calciu si mult fier.
Telina - fortifica sistemul muscular, contine vitamina E, PP si calciu. . '
Usturoiul - antibiotic recunoscut, combate depunerea colesterolului, formarea cheagurilor de sânge si lupta împotriva bolilor de plamâni. Contine vitamina C si mineralele magneziu si calciu.
Varza - contine antioxidanti, ajuta ficatul sa proceseze toxinele, are vitamina C (50 mg), Bl, B2 (100 mg), B6, K, PP, calciu, fier, potasiu si fosfor.

de fapt merită citit tot articolul!

http://www.eva.ro/......24868.html

Alimentele bogate in magneziu te scapa de stres

Magneziul este un oligoelement indispensabil in functionarea organismului si un adevarat remediu natural impotriva oboselii si a stresului. Reechilibreaza sistemul nervos si se comporta ca si cum ar fi un adevarat "carburant" pentru acesta, mentinand echilibrul neuro-muscular si intervenind in majoritatea proceselor biochimice ale organismului.

O dieta echilibrata care sa contina foarte multe alimente bogate in magneziu iti poate asigura aportul zilnic de care ai nevoie. Iata unde il poti gasi:

in legumele verzi (spanac);
alte legume si fructe: broccoli, cartofi, banane, avocado etc.;
cereale (germeni de grau, ovaz etc.);
seminte;
nuci;
unt de arahide;
fructe uscate;
lapte;
peste;
crustacei si fructe de mare;
cacao;
soia.

9 răspunsuri:
| RoseOfTheFire a răspuns:

Cel mai bine iti poate raspunde un specialist mult mai bine stie el decat noi.

| Joker explică:

Tocmai asta e ca nu imi permit sa ma duc la un specialist asta mi-a zis o prietena care e doctorita da nu cu specialitate pe chestii din astea dar care se mai pricepe si de aceea am zis sa intreb si aici.winking

| Urzi23 a răspuns (pentru Joker):

Nu am pomenit inca asa ceva, incepe reclama tare la tv ca uite vine gripa si toti dau fuga la vaccinat ba mai iau si ciinele si pisica din batatura si gainile din cotet, nici porcul din cocina nu scapa de vaccin.Mai fac baietii o reclama cu magne ciuciu 6 si lumea da gramada.Dar tu ce ai ma nu poti sa maninci brinza lapte si alte zarzavaturi sa completezi dar pe cale naturala,stiu ca nu este cool si trebuie sa te indopi de pastile ca ginsacul fara sa faci analize, poate prietena ta o fi aia care nu stia sa ia pulsul.ori faci analize ori schimbi alimentatia si basta, nu le lua dupa ureche ca dai de belea

| Joker explică (pentru Urzi23):

Nu le iau dupa ureche mi-am facut analizele da nu imi permit sa ma duc la un doctor care sa imi spuna exact cum sa le iau si nu ca m-a vazut la tv le iau ci pentru ca eu chiar am probleme cu chestia asta si si mananc ff bine.da la mine nu se asimileaza.alimentatia in ziua de azi nu mai e de ajuns.mi-as dori eu sa fie da nu mai e si vrau doar sa stiu cum le pot lua corect...ce mare greutate am cerut.doamneee.greu mai e sa raspunzi la o intrebare.in fine.am incercat si eu.va multumesc oricum.mai astept sa vad daca mai primesc raspunsuri.bye

| Urzi23 a răspuns (pentru Joker):

Stai ma andra nu sari cu gura mare la mine vezi si tu pe la cele naturiste ce mai zic si ei (naturistii), bine este sa pui pielicica la saramura si sa te duci la un doctor, dar inainte sa spui si ce rugaciuni cunosti sa ai noroc de unul care se pricepe.doctorul va stabili o doza care va fi confirmata tot de analizele viitoare. dupa sfaturi sa nu le iei mai bine tabari pe verdeturi si gata ca nu a crapat nimeni. taranii nu pun gura pe asa ceva si nu au nici pe naiba

| Cezarul a răspuns:

Iti recomand http://forum.romedic.ro/ aici mi-am rezolvat multe probleme medicale (de orice natura), trebuie sa iti faci un cont simplu(dureaza 1 min). sunt tot felul de medici pe acest site.

| MMihai a răspuns:

O minimă normalitate ar implica să avem bani să mâncăm de toate și să facem analize medicale când trebuie și de care trebuie și să putem aborda diverși medici.
De săraci ce suntem, nu ne putem permite asta.
Una este ca un organism sănătos să ia ce îi trebuie din alimente și alta este să bagi aiurea în tine prin pastile micro elemente și minerale fără noimă și fără analize medicale și fără sfaturile unui medic priceput.
Vitaminele și mineralele în exces sunt rele, și asta nu este de joacă!
Tu dacă nu ești absolventă de medicină poți să greșești urât de tot.
Excesul de calciu este și el râu și cred că și excesul de magneziu!
Când mergi pe o asemenea cale, a vitaminelor și micro elementelor de sinteză, nu este bine să faci ceva aiurea.
Deci sunt necesare și analize de laborator și o interpretare a datelor rezultate din acele analize, de persoane care se pricep.

| anacolda a răspuns:

Daca iei fier si magneziu se elimina. Dar cu calciul e altceva. Exista in farmacii si plafaruri niste pastile de Ca-Mg_D3. Alea sunt bune de luat si-ti mai trebuie si Magnezi, care se gaseste in forma naturala in semintele d edovleac. Daca vei constata ca nu e de ajuns, mai exista si produsul Magnesium, la plafar. Se ia la interval de o ora de celalalt.
http://vindecarenaturista.blogspot.ro/

| Cosmin1622 a răspuns:

3 pastile cu calciu si 2 cu magneziu pe zi asa i-au eu