| Anonim1447799 a întrebat:

dacă aveți macar 5 minute libere va rog sa ma ajutați cu problema asta! Mâine ar trebui sa merg in vacanța cu familia mea, de câteva zile am o presimțire foarte rea, când ma gândesc la locul in care trebuie sa merg îmi vine sa plang și sunt foarte neliniștită, îmi e teama sa nu patim ceva, in ultimile zile m-am stresat foarte tare, le-am spus și părinților dar zic ca e din cauza ca nu am mai plecat de mult timp de acasă, va rog spuneți-mi și părerea voastră, as aprecia enorm de mult!
Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| RKBlue a răspuns:

Si eu am avut o astfel de "temere" acum vreo doi ani.
Am mers la mare, si din nu stiu ce cauza am avut niste presimtiri rele. Ca sa imi iau gandul, am luat un obiect mic, mai neinsemnat si genul pe care nu il folosesc de obicei( era o sticluta goala de parfum, cu capacel de lemn, de marimea degetului mare de la mana.Am umplut-o cu apa)
Ce am facut? Am tinut-o in rucsac.Cand am plecat de acasa mi-am amintit de sticluta din rucsac.Cand am ajuns la hotel, am despachetat si am vazut sticluta.
Nu s-a intamplat nimic.In acea saptamana am avut sticluta in rucsac, in dulap tot timpul, in afara de vreo 2 dati, cand am luat rucsacul acela pe plaja.
Ce a facut sticluta speciala? Faptul ca mi-am zis ca nu se poate intampla nimic rau cat am acea sticluta langa mine.
E un fel de autosugestie.
Desigur ca nu am crezut complet, dar momentul in care am plecat, si am stiut ca sticluta e acolo, nu a fost atat de infricosator. Dupa nu mi-am amintit de sticluta, caci am fost prea ocupat.Nu mi-am amintit de ea, deci nu mi-am amintit de gandurile negre.
Logica e ca am asociat gandurile rele cu un obiect.Chiar daca nu am crezut prea tare, mintea mea facea conexiunea sticluta-lucruri rele. Fara sa imi aduc aminte de sticluta nu mi-am adus aminte de nimic rau.
Desigur, asta nu poate functiona la toata lumea, dar pentru mine a functionat.Si cand incep sa-mi imaginez scenarii sumbre, nu pot sa ma opresc. laughing

15 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Baga-ti mintile in cap copile

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stai linistita ca n-o sa patiti nimic

| Cutiuta123 a răspuns:

Ce fel de destinație este, unde mergeti? Daca la mare, poti sa tii ochii pe membrii familiei sa nu cumva Doamne fereste sa intre prea adânc, sau alte trăsnăi, daca la munte sau undeva la înaĺtime, sa nu alunece, cadă. Sper ca presimțirile tale sa nu fie adevărate, dar sa fii cu ochii pe ei din cand în când macar.

| Adrian5575 a răspuns:

Si cam ce crezi ca ti se poate intampla?

| Anonim1447799 explică (pentru Cutiuta123):

Mergem la statuia lui Decebal, pe Dunăre

| Devil21 a răspuns:

Eu zic sa te calmezi, sa te relaxezi si sa te bucuri de vacanta si de timpul petrecut împreună cu familia; protejează-i si aveti grijă.
Totul va fi bine!
Concediu plăcut!

| Sn4k3 a răspuns:

Final Destination direct.

| Pantagruel a răspuns:

N-ai de ce sa iti fie frica. Foarte putine dinre aceste presimtiri se si intampla. Sansele sunt foarte mici. Multi soldati aveau astfel de presimtiri cand mergeau la.razboi dar, dupa atatia ani stim acum ca de fapt foarte multi de intorceau acasa sanatosi. Stai fara griji. Viata e frumoasa! Legea lui Murphy : "daca exista cea mai mica sansa ca ceva sa nu mearga bine, atunci nu va merge". Dar asta e ideea, ca sansele sunt mici. Vacanta placuta!

| DanielPH a răspuns:

Buna!
Ha...si eu am patit ceva de genul.
Daca este un loc nou, este o teama de necunoscut, pur si simplu parasesti siguranta si comoditatea din casa si pasesti intr-un loc strain, unde se pot intampla asa multe. Nu?
Ei bine, este doar in capul tau. Esti cu familia, esti cu capul familiei, cu tatal tau, protectorul tau, ce se poate intampla asa rau? Adica... pune-ti putin problema: Mi-e teama ca s-ar putea intampla.X! Chiar se poate intampla asta special acolo? Adica se poate intampla oriunde, si la 10 metri de casa.
Lasa nelinistea, dormi linistita, vei pleca intr-un loc unde te vei relaxa, unde vei petrece o perioada pe care o meritati cu totii, mai ales parintii. Vei vedea ca o data ajunsa acolo nu vei mai simti teama asta.
Acum dormi, imediat se va face dimineata si trebuie sa plecati!
Stai linistita, si distractie placuta!
Noapte buna!

| AlinMrs a răspuns (pentru Sn4k3):

Hahahah saracul copil ramane traumatizat daca se uita la el, nu mai iese din casa laughing)

| AlinMrs a răspuns:

Ce experimentezi tu se numeste un atac de panica. E un proces stupid si legat de evoluia noastra
ca specie tin sa cred. Atunci cand ne imaginam anumite scenarii ce ar putea sfarsii prost. O facem fara sa vrem ca asa am fost programati in masura de a ne feri de pericole/ pradatori. Nu mai traiesti in perioada aia asa ca esti oky nu are rost sa te stresezi pentru niste chestii care se intampla doar in capusorul tau.

| Sofer a răspuns:

Nu pățiți nimic. Stai linistita.

| Anonim1447799 explică (pentru AlinMrs):

Le-am văzut pe toate 5? Zic sa nu comentam aiurea. Am avut doar o presimțire și am simtit nevoia sa discut cu cineva, ce sa zic, e logic ca oamenii critica doar stam in România

| Anonim1447799 explică (pentru RKBlue):

Mulțumesc mult. Exact asta am făcut doar ca am folosit o carte! Ma simt mult mai bine

| RKBlue a răspuns (pentru Anonim1447799):

Cu placere!
Ma bucur ca te simti mai bine.