| Alex1929386543 a întrebat:



De câteva zile am un fel de afta intre obraz si gingie, lângă maseaua de minte. Este umflată si ma doare când mănânc. Ce tratamente naturiste as putea folosi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Andreeush a răspuns:

Poți folosi:
-sare de mare și apă oxigenată – atât sarea de mare, cât și apa oxigenată au proprietăți antiinflamatoare și antiseptice. Dizolvă deci 2 linguri de sare de mare și 2 de apă oxigenată într-un pahar cu apă călduță și folosește-l pentru a-ți clăti cavitatea bucală. Repetă operațiunea de două ori pe zi și aftele vor dispărea.
-Ulei de cocos și miere – uleiul de cocos are proprietăți calmante, iar efectul se instalează instantaneu. Amesteca 1 lingură de ulei de cocos cu 1 linguriță de miere. Folosește o parte din acest amestec pentru a aplica un strat protector pe aftă. Lasă amestecul să acționeze preț de 5 minute, apoi clăteste-ți gura dacă simți nevoia. Reaplică cel puțin de două ori pe zi.
-Ceai de mușețel – mușețelul este renumit pentru calitățile sale vindecătoare. Bisabololul, cunoscut și sub denumirea de levomenon, care se regăsește în mod natural în mușețel, reduce inflamația și are proprietăți antiseptice. Așadar, mușețelul nu numai că grăbește procesul de vindecare al aftelor, însă calmează și durerile provocate de acestea. Înmoaie un pliculeț de ceai în apa calda sau rece, preț de un minut, apoi aplică pliculețul direct pe aftă și lasă-l să acționeze preț de 5 minute.
-Clăteşte gura cu apă sărată- aceasta este metoda recomandată de medicii stomatologi pentru această problemă, iar exceptând gustul neplăcut al acestui procedeu, este un remediu care funcţionează foarte bine. Sarea curăţă şi deshidratează rana pentru a ajuta ca aceasta să se vindece şi amorţeşte temporar durerea şi arsurile create de aftele bucale. Însă, trebuie să ştii că la început se va produce o durere destul de mare, însă va fi de scurtă durată, până ce zona va fi amorţită. Amestecul nu trebuie înghiţit, ci după folosire se elimină şi se clăteşte gura ulterior.
-Foloseşte bicarbonat de sodiu- la fel ca în cazul amestecului de apă cu sare, bicarbonatul de sodiu poate înlocui sarea pentru realizarea clătirii în cazul aftelor bucale. Acesta este foarte eficient în tratarea şi ameliorarea simptomelor afecţiunilor cavităţii bucale.Bicarbonatul de sodiu este un alcalin, astfel ajută la neutralizarea acizilor din gură care irită şi inflamează ţesuturile şi, de asemenea, este un amestec care ajută la curăţarea şi liniştirea zonelor. O linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o ceşcuţă cu apă călduţă are efecte benefice în tratarea aftelor bucale.

2 răspunsuri:
| ywar a răspuns:

Anaftin

| GouDidodino a răspuns:

Anaftin sau glicerina boraxata cu nistatina