|

Buna TPU! In ultima vreme fac puroi in gat foarte des, mai ales după ce mănânc sau beau ceva mai rece. Acum am luat antibiotice si tot am facut. Ce poate fi?

3 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Exact aceeași problemă am avut-o și eu: făceam infecție, tratam cu antibiotice și revenea aproape imediat.
Mergi neapărat la medicul de familie să faci niște exudate. Cauzele pot fi multiple. La mine s-a dovedit a fi o problemă care nu putea fi tratată cu antibiotic, am fost nevoită să merg la un specialist să caut tratament.
În loc să te chinui inutil să tratezi infecția de capul tău cu antibiotic, mergi și fă-ți un exudat. Prin tratament prelungit cu antibiotic corpul tău devine imun. Pe viitor, o să ai probleme care o să necesite tratament cu antibiotic iar acestea nu-și vor mai face efectul. Nu mai lua niciun antibiotic până nu vorbești cu un specialist.
Multă sănătate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Inseamna ca nu ai luat antibioticele corect!
Mergi la medic sa-ti dea un exudat faringian, ca sa primesti tratamentul corect si sa-l faci pana la capat, eventual sa-l repeti, ca sa te vindeci.
Va trebuii totodata sa respecti instructiunile clare sa nu bei/mananci rece sau fierbinte, pana la vindecarea completa!
O alta alternativa este sa te operezi de amigdale si sa elimini posibilitatea de a mai avea puroi in gat. Dar operatia se poate face numai dupa un tratament serios de antibiotice, cand gatul nu mai prezinte infectie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand inceteaza sa mai iei antibiotice pentru ca antibioticile iti suprima sistemul imunitar.

Daca faci puroi in gat inseamna ca ai o infectie in gat de care trebuie sa scapi. Cea mai simpla metoda este gargara cu ulei de masline extravirgin. Acest ulei are proprietati anti-bacteriene puternice si te-ar putea ajuta sa scapi de infectie destul de repede.

Eu iti recomand sa faci gargara de 2/3/4 ori pe zi cam 10-15 minute, dupa care scuipi uleiul si clatesti gura. Atentie ca nu cumva sa inghiti uleiul, deoarece infectia ti se va duce in sistemul digestiv. Poti sa te documentezi in legatura cu "oil pulling" pe internet/Youtube. E un procedeu care se folosea in vechime pentru infectii in sistemul digestiv.

Iti mai recomand sa consumi cat mai des apa calda/fierbinte sau alte lichide fierbinti gen supa deoarece acestea iti vor stimula sistemul imunitar in lupta impotriva infectiei.

Pentru cultura ta generala:
In momentul in care in corp exista o infectie, creierul, pentru a scapa de infectie, creste automat temperatura corpului (febra) deoarece bacteriile/virusii isi incetinesc activitatea sau mor cand temperatura depaseste o anumita valoare. Acelasi lucru poti sa-l obtii consumand aceste lichide fierbinti. Acest obicei este popular in China; practic ei consuma tot timpul apa calda/fierbinte sau ceaiuri firbinti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează