| Anitta_Karla_1990 a întrebat:

Buna TPU ma doare urechea si sunt si racita rau ce as putea face sa imi treaca durerea de ureche? Va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Ti am m ai zis mergi la doctor, dar vad ca tu nu vrei sa faci asta, nimeni nu are cum sa te ajute aici, numai un medic care vede ce ai tu in ureche, te consultă de ce nu vrei sa intelegi româneste, daca stai asa fara sa te vada un medic orl, se agraveaza situatia si faci puroi, infectie, du-te odata la medic pana nu este prea tîrziu, daca vrei bine, daca nu stai asa. Ce vârsta ai?

| alessia5158 a răspuns:

Aplica pe urechea dureroasa comprese calde ( impatureste un prosop si incalzeste-l cu ajutorul fierului de calcat). Exista si medicamente care amelioreaza durerea.Pana ajungi la un medic ORL-ist, astazi fiind sambata, cere sfatul unui farmacist--- nu le lua, asa, de capul tau!
Dar atentie, cum cele mai multe infectii ale urechii se dezvolta din cauza racelilor sau altor infectii de tract respirator superior, va trebui, obligatoriu, sa mergi la un medic otorinolaringolog (ORL-ist )!

| Anitta_Karla_1990 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Mi-a dat audiosprey pe care il administrez seara si dimineata iar la doctor nu mai merg pentru ca imi e frica de ei iar varsta mea este de 18ani

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Anitta_Karla_1990):

Multi inainte, dar vezi tu ca spreyul acela nu este bun, tot un medic priceput trebuie sa te consulte, esti din Bucuresti? Daca da, mergi azi la urgență au acolo cabinet orl, sau la spitalul pantelimon, nu sta asa ca nu va trece durerea doar cu spray, poate ai nevoie de antibiotic sa cedeze durerea, ai infectie ai otittă, de cit timp te doare?

| Anitta_Karla_1990 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Stau in cluj si aici nu am dr de familie nimic

| Ɗєℓυѕιση a răspuns:

Du-te la un doctor.
Probabil o sa iti dea niste picaturi pentru ureche.

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns (pentru Anitta_Karla_1990):

Stai in Cluj si nu gasesti medici? Haida-de!
Esti deja majora dar te temi de medic. Oare nu altul e motivul pentru care nu mergi? Daca te doare urechea ai o complicatie urita. Nu cred ca medicul ti-a dat Audiosprey. Mergi azi la urgente daca nu ai medic de familie.

| Anitta_Karla_1990 explică (pentru sasa1sasa1sasa1):

Astazi voi pleca la ai mei poate merg maine in bv

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns (pentru Anitta_Karla_1990):

Nu miine. Azi!

| TCosminn a răspuns:

Poti pune intr-un saculet de cearsaf, cusut pe margini, sare si il incalzesti bine, chiar sa arda putin, dupa care il pui la ureche. Mai poti pune un catel de usturoi intrat putin in ureche. Oricum, daca esti sigura ca e raceala, mergi la o farmacie si cere un spray pentru raceala de ureche. Insanatosire grabnica!