| scorpionull a întrebat:

Buna ziua!

Am o problema care nu mai imi da liniste de doua zile. Va rog sa aveti rabdare si sa cititi pana la capat.
In urma cu doua zile am avut contact sexual cu o fata care prezenta mari semne de boala, insa ea m-a convins ca nu este nimic grav sau a ocolit esentialul. In plus ea era foarte grijulie cu prezervativele, cum de vedea o mica neregula ma punea sa il schimb (imi spunea ca e spre binele meu, dar nici prin cap nu imi trecea acest lucru ) si chiar ocolea foarte mult sarutul frantuzesc.
Insa ieri nu stiu ce m-a apucat sa caut pe internet despre virusul HIV/SIDA si am avut un soc. Aceasta fata prezenta simptomele unui stadiu avansat de SIDA.
Prima mea intrebare este : Probleme mari cu vederea, oboseala foarte mare, problemele cu inima, sau chiar scleroza (ceea ce am aflat a doua zi de la un prieten de-al ei ) sunt simptomele virusului HIV/SIDA?
A doua intrebare ar fi : Se transmite aceasta boala mai repede daca cel bolnav este intr-un stadiu avansat al bolii fata de cel care are boala de mai putin timp?
Ultima intrebare : Contact sexual normal neprotejat nu a fost mai mult de doua secunde intre mine si ea, care sunt sansele sa nu fi luat acest virus? sau mai bine zis este vreo sansa? (am mai citit pe net ca prin contact sexual normal se transmite mai repede de la baiat la fata decat de la fata la baiat, poate fi aceasta sansa mea?)?
Nu am intretinut decat doua raporturi sexuale normale cu aceasta fata si la ultimul dintr-o neglijenta s-a rupt prezervativul si am vazut-o foarte ingrijorata dupa aceea dar tot nu mi-am dat seama.
Va rog sa cititi, nu stiu daca o sa intelegeti prea multe, pentru ca sunt disperat. Sper ca totusi sa primesc niste raspunsuri. Va multumesc din suflet.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sindromul retroviral acut dureaza 12-48 de ore si seamana cel mai adesea cu o pseudogripa. Este, intr-adevar, perioada de maxima contagiozitate dar este foarte scurta si nu cred ca asta te interesa.
Infectia se transmite intotdeuna la un singur contact. Doar ca este chestia cu riscul. ca sa-ti explic foarte simplu: sa zicem ca ai un cutit foarte taios. la un moment dat te vei taia sigur cu el. Dar riscul este mult mai mare daca il folosesti de 10 ori pe zi (adica repetat) decat daca il folosesti o singura data in viata ta. Asta nu inseamna deloc ca nu te poti taia de prima data, la prima folosire.
80% din persoanele infectate NU observa acest simptom retroviral sau interpreteaza gresit alte simptome. In aceste 6 saptamani e aproape imposibl sa nu ai o mica indispozitie, o stare de oboseala sau lipsa de chef, o mica durere de cap. O sa o interpretezi ca pe sindrom retroviral? E o tampenie. Si daca faci o viroza respiratorie? Nimeni nu interpreteaza asa ceva, este imposibil sa afli in 6 saptamani.
Imi pare ca te informezi de pe net, de pe niste siteuri incomplet explicate. Asta este, de asemenea, o prostie. Este cazul sa discuti intai cu partenera ta si sa afli exact care este starea ei de sanatate (daca vrea sa-ti spuna) si apoi sa discuti cu un medic infectionist, nu sa iei informatii la intamplare pe care nu stii sa le interpretezi prea bine

22 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

1. In afara de scleroza, celelalte pot fi intalnite in stadiile finale de SIDA, dar si in multe alte boli, adica sunt complet nespecifice.
2. Riscul de transmitere este semnificativ mai mare la bolnavii cu stadii avansate fiindca acestia au o incarcatura virala foarte mare si pot avea leziuni genitale.
3 Exista sanse serioase sa fi luat virusul, daca fata il are. E adevarat, riscul de a-l lua de la barbat la femeie este de cam 80%, pe cand riscul de a-l lua de la femeie la barbat este de 55-60%. Din pacate, tu nu poti sti daca esti in cei 60% infectati sau in cei 40% neinfectati. Ca timp, e suficienta o zecime de secunda, asa ca nu conteaza cat a durat realmente. Insa toate astea sunt valabile daca fata este HIV pozitiva, ceea ce tu nu stii.
Din pacate, vei trai cu aceasta disperare timp de 6 luni, fiindca orice test ti-ar pesi negativ in acest interval este neconcludent. Infectia HIV cunoaste o fereastra imunologica care poate dura pana la 6 luni, perioada in care testezi negativ chiar daca esti infectat. Trebuie sa-ti faci un test acum si unul peste 6 luni, daca fata este infectata (trebuie sa discuti cu ea). Sincer, nu inteleg prea bine de ce ai fi atat de disperat acum, de vreme ce ai acceptat sa faci sex cu o femeie care nu si-a facut analizele obligatorii (imi inchipui ca nici tu nu le-ai facut). Un astfel de comportament iresponsabil este normal sa aiba urmari grave, dar tu ti-ai asumat aceste urmari, ai vrut sa te expui la infectia cu HIV, nu ai fost nicicum obligat, a fost alegerea ta. Deci asuma-ti alegerea, accepta ceea ce ai ales pentru viata ta si traieste ca atare.

| scorpionull explică (pentru Brigaela):

Intra-adevar, greseala este in totalitate a mea. Dar ce rost mai ar avea o discutie cu acea fata acum pentru ca tot nimic nu as mai putea face. Daca se poate un raspuns si pentru cum se manifesta aceasta scleroza? Si cum se manifesta primele simptome ale virusului HIV? ...si dupa cat timp? Multumesc!

| scorpionull explică (pentru Brigaela):

Intr-adevar greseala este in totalitate a mea. Oricum sa discut cu acea fata nu ar mai avea nici un rost ...deoarece tot nimic nu mai pot face. As vrea sa mai intreb si eu cum se manifesta aceasta scleroza si care sunt primele simptome ale virusului si la cat timp apar dupa primirea acestuia?

| scorpionull explică (pentru Brigaela):

De retinut!
,, HIV se poate transmite mai usor in primul stadiu al infectiei, cand sunt prezente primele simptome HIV (sindromul retroviral acut), si apoi mai tarziu, cand apare simptomatologia bolilor corelate cu infectia HIV. ''

Eu de aici inteleg ca in primul stadiu al bolii riscul este mult mai mare...

,, La un numar mic de persoane cu HIV, infectia nu evolueaza cu simptome severe sau spre boala. Aceste cazuri sunt numite neevolutive. Exista putini oameni care nu s-au infectat cu HIV, chiar daca au fost expusi la virus; de exemplu, persoane care au avut rapoarte sexuale neprotejate, repetate, cu infectati HIV.'',, REPETATE '' poate ca de la un singur contact sexual cu o pers cu un stadiu avansat al bolii nu s-a transmis

,, Multe persoane fac o boala care seamana cu gripa, dupa 3-6 saptamani de la infectia HIV, dar simptomele pot aparea la cateva zile de la infectie. Simptomele sindromului retroviral acut (greata si durerea de cap), care sunt primele semne de infectie HIV, sunt adesea gresit considerate ca apartinand unei alte infectii virale. '' in maxim 6 saptamani as putea afla daca am fost infectat sau nu...

| Brigaela a răspuns (pentru scorpionull):

Scleroza este o boala neurologica care se manifesta prin scaderea fortei musculare progresiv pana cand persoana ramane imobilizata.
Infectia HIV este lipsita de simptome timp de 5-20 de ani. De-abia cand se instaleaza boala SIDA apar simptomele care sunt reprezentate de infectii grave si repetate, slabire in greutate si posibil tumori de tip limfom sau sarcom. Dar marea majoritate a pacientilor sunt diagnosticati in faza de infectie HIV, inainte de a avea orice simptom cu multi ani de zile fiindca isi fac un test HIV de rutina sau intamplator.
Discutia tu ai inceput-o, nu eu, fiindca explica-i cat esti de disperat desi nu ai absolut nici o explicatie sau motiv.

| scorpionull explică (pentru Brigaela):

O ultima intrebare mai am, daca nu imi fac nici un test acum si fac unul singur peste 6 luni ..si acesta iese negativ? ....este 100 % sigur k nu am fost infectat cu virusul HIV? Multumesc mult pentru atentia acordata.

| scorpionull explică (pentru Brigaela):

Si inca ceva... poate conta cu ceva ca eu nu am avut nici o boala pana acum? Adica pot fi mai imun transmiterii bolii?

| Brigaela a răspuns (pentru scorpionull):

Da, daca faci un test peste 6 luni (incheiate) si este negativ vei fi sti ca nu ai fost infectat.
Nu, nu poti fi imun la transmiterea bolii, fiindca ea ataca tocmai sistemul imunitar(deci practic acesta nu conteaza)

| scorpionull explică (pentru Brigaela):

,, Buna ziua!
Transmiterea pe cale sexuala este

| mgtow a răspuns (pentru Brigaela):

In 3 luni se afla daca pacientul e infectat sau nu daca e pozitiv se mai face proba western blot la 6 luni implinite pentru detectarea celulelor albe (cantitatea care a ramas in organism) si daca virusul evolueaza sau nu, asa cum in unele cazuri nu se aplica tratament pentru ca HIV e retinut de organism si nu prezinta un pericol la anumite persoane.

| Brigaela a răspuns (pentru mgtow):

Daca la 3 luni testul este negativ, se repeta la 6 luni fiindca poate exista o fereastra imunologica mai lunga. Tehnica Western Blot identifica proteine, nu celule, in speta anticorpi anti-HIV, nu celule albe.
Nu exista infectii HIV in care sa nu se aplice tratament, fiindca virusul va da la toata lumea boala, mai devreme sau mai tarziu. Tu te referi la nou-nascutii din mame HIV pozitive care pot avea anticopri primiti transplacentar de la mama, detectabili la Western Blot timp de pana la 6 luni, fara a avea infectia. Ei sunt singurii care nu primesc tratament (desi actualmente castiga teren ideea terapiei profilactice chiar si la acestia, fiindca o mica parte se dovedesc infectati si este posibil ca terapia precoce sa elimine boala (doar la nou-nascuti)

| mgtow a răspuns (pentru Brigaela):

Tratamentul pentru HIV la cat timp se aplica din 8 in 8 ore? 3 subiecte au fost vindecate si sant pe cale sa afle leacul sau crezi ca mai e mult pana dau de asta? Un bebelus in 3 ani vindecat cu pastile pentru plamani si alte combinatii iar alti pacienti americani 2 din ei pe stare de proba au fost salvati.

| Brigaela a răspuns (pentru mgtow):

Schemele terapeutice sunt mai complexe, in general administrarea de antiretrovirale se face in monodoza zilnica. O parte dintre vindecari sunt speculatii si exagerari de presa. Doar cea prin transplant de celule stem are un parfum de adevar.

| mgtow a răspuns (pentru Brigaela):

Doar odata pe zi deci? Interesant dar e si trist in acelasi timp pentru cei infectati, speram sa se gaseasca un leac cat mai curand posibil dar faza cu bebelusul nu e minciuna au reusit.

| Brigaela a răspuns (pentru mgtow):

Faza cu bebelusul este o minciuna ordinara. De fapt era nascut dintr-o mama HIV pozitiva si avea anticorpi ant-HIV (care strabat bariera placentara) dar nu si infectia. Este o gaselnita clasica.

| mgtow a răspuns (pentru Brigaela):

Fiind seriosi sant si socat cum sa minta despre asa ceva? e un fel de discriminare facand sperante false celor care detin acest virus nu stiu ce sa cred sincer. Nu cumva guvernul e in spate si nu doreste sa se afle un leac pentru asta asa vrand ca populatia infectata sa moara dupa o vreme?

| Brigaela a răspuns (pentru mgtow):

Este minciuna presei, care nu are nici un fel de deontologie sau discernamant.
Nu guvernul nu este in spatele acestei probleme, asta este o prostie din cadrul isteriei generale induse tot de presa. Guvernele cheltuie sume imense in cercetare, in tratamentul bolnavilor si pierde sume la fel de imkense din cauza reducerii capacitatii de munca a acestor oameni. dar gandeste-te ca HIV a fost complet descris in 1978, adica doar in urma cu 35 de ani. Pentru alte virusuri am avut nevoie de sute de ani pentru a gasi tratament sau vaccin. Chiar daca stiinta a avansat atat de mult, nu poate face minuni atta de mari, trebuie, din pacate sa avem rabdare fiindca in spatele unui tratament sau vaccin este o munca titanica. Sunt milioane de oameni care isi sacrifica viata muncind 18-20 de ore pe an, 365 de zile pe an pentru asta, eliminand incet toate posibilitatile false pentr a gasi remediile eficiente. Dar asta dureaza multi multi ani.

Răspuns utilizator avertizat
| Brigaela a răspuns (pentru scorpionull):

Sindromul retroviral acut dureaza 12-48 de ore si seamana cel mai adesea cu o pseudogripa. Este, intr-adevar, perioada de maxima contagiozitate dar este foarte scurta si nu cred ca asta te interesa.
Infectia se transmite intotdeuna la un singur contact. Doar ca este chestia cu riscul. ca sa-ti explic foarte simplu: sa zicem ca ai un cutit foarte taios. la un moment dat te vei taia sigur cu el. Dar riscul este mult mai mare daca il folosesti de 10 ori pe zi (adica repetat) decat daca il folosesti o singura data in viata ta. Asta nu inseamna deloc ca nu te poti taia de prima data, la prima folosire.
80% din persoanele infectate NU observa acest simptom retroviral sau interpreteaza gresit alte simptome. In aceste 6 saptamani e aproape imposibl sa nu ai o mica indispozitie, o stare de oboseala sau lipsa de chef, o mica durere de cap. O sa o interpretezi ca pe sindrom retroviral? E o tampenie. Si daca faci o viroza respiratorie? Nimeni nu interpreteaza asa ceva, este imposibil sa afli in 6 saptamani.
Imi pare ca te informezi de pe net, de pe niste siteuri incomplet explicate. Asta este, de asemenea, o prostie. Este cazul sa discuti intai cu partenera ta si sa afli exact care este starea ei de sanatate (daca vrea sa-ti spuna) si apoi sa discuti cu un medic infectionist, nu sa iei informatii la intamplare pe care nu stii sa le interpretezi prea bine

| AnnaSpiritualRavishment a răspuns:

Boala se transmite prin sange..cred ca si prin secretiile poate si prin contactul cu zonele acelea.care sunt foarte fine

| AnnaSpiritualRavishment a răspuns:

Boala se transmite prin sange..cred ca si prin secretiile vaginale poate si prin contactul cu zonele acelea.care sunt foarte fine

| sanatatesiviata a răspuns:

Prezervativele NU TE PROTEJEAZA, deoarece TOATE prezervativele au fisuri intre 5 si 50 de microni, iar virusul HIV care declanseaza boala SIDA are 0, 1 microni asta inseaman ca HIV are marimea unei "furnici", iar fisuriel si gaurile din prezervative sunt cat un "cos de baschet".

Mai multe informatii despre prezervative si de ce NU EXISTA METODE CONTRACEPTIVE, ANTICONCEPTIONALE (TOATE NE IMBOLNAVESC, si mai ales SUNT AVORTIVE actioneaza dupa conceptie, omoara COPILUL care apare in momentul CONCEPTIEI, deoarece contraceptivele au rateuri intre 3-8% si chair mai mult), plus ca anticonceptionalele, contraceptivele imbolnavesc FEMEIA cu peste 200 de afectiuni GRAVE SI FATALE (cancer de san, de cervix, diabet, flebite profunde, atac vascular cerebral, infarct etc., detalii la:

- http://www.adevaruldespreavort.ro/......r-christa-

- http://www.adevaruldespreavort.ro/......ea-9112004

- http://www.adevaruldespreavort.ro/......dicamentos

- http://www.adevaruldespreavort.ro/......zervativul

- http://www.adevaruldespreavort.ro/......al-hpv-etc

- http://www.adevaruldespreavort.ro/......-in-romana

A se vedea si restul inregistrarilor video de pe siteul de mai sus in ce priveste Boliel cu Transmitere Sexuala si cat de "sigure" sunt prezervativele.

O prezentare video utila este si cea de la: http://www.sanatatesiviata.ro/......le-biblice

Echipa SanatateSiViata.ro

| Undal a răspuns:

Cel mai indicat este sa mergi sa faci testul si sa discuti cu un medic avizat.El te poate linisti cel mai bine si e cel mai in masura.Asa...pareri putem avea insa nu te vor linisti cu adevarat decat daca vin din partea cuiva care chiar stie cu adevarat ce si cum...Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu un sfat mai linistitor. Sper ca temerile tale sa nu fie adevarate.