| smotocica a întrebat:

am si eu nevoie de un sfat. Sunt insarcinata in 8 saptamani si la analizele efectuate pentru primul trimestru de sarcina am fost diagnosticata cu Mycoplasma si Ureaplasma Homminis. Ce trebuie sa fac? Afecteaza sarcina? Pot incepe un tratament inainte de a 13-a saptamana? Va multumesc anticipat. O zi frumoasa.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie sa ramai in atenta supraveghere a ginecologului. Infectia afecteaza sarcina putand da avort spontan. NU poti, din pacate, sa faci tratament deocamdata, poate dupa saptamana 14. Nu inteleg de ce nu ai depistat aceste probleme inainte de sarcina.

Abh
| Abh a răspuns:

Ureaplasmele pot cauza inflamatii placentare, pot invada sacul amniotic, provocand infectii persistente si complicatii la nastere. Mycoplasma hominis si Ureaplasma s-au izolat in procent de 10% din sangele femeilor cu febra postpartum sau avort dar nu la femeile afebrile, care au avut avorturi, sau la gravide sanatoase.In functie de starea imunitara a organismului infectat, virulenta acestor germeni poate fi scazuta, comportandu-se ca oportunisti. Tine legatura cu ginecologul tau, oricum, pana nu se incheie perioada de embriogeneza( primele 3 luni), nu e recomandat sa iei antibiotic. Multa sanatate!

| alessia5158 a răspuns:

Te sfatuiesc sa mergi la 2 specialisti in obstretica-ginecologie ---daca parerile lor asupra oportunitatii inceperii tratamentului nu coincid, du-te la al treilea si intreaba-l(atunci cand ai parerea a trei specialisti este f. probabil ca doua dintre ele sa coincida! ) De ce te sfatuiesc sa procedezi asa? Pentru ca :

1.la persoanele cu sistemul imun intact, Mycoplasma hominis si Ureaplasma sunt, de obicei, germeni comensali ai mucoasei tractului genital inferior, prezenta lor nefiind asociata cu manifestari clinice adica nu se manifesta nicio infectie urogenitala. Aceasta pentru ca virulenta lor este scazuta, comportandu-se ca oportunisti.

2.Mycoplasma hominis si Ureaplasma urealyticum pot fi implicate intr-o gama variata de afectiuni urogenitale(vaginite, cervicite, bartholinite etc. )

3. Ureaplasmele pot cauza inflamatii placentare, pot invada sacul amniotic, provocand infectii persistente si complicatii la nastere

4. Mycoplasma si Ureaplasma se transmit fie prin contact direct intre parteneri (mai ales la femele cu mai multiparteneri ) fie sunt "capatate " de la spital( infectii nosocomiale ) fie prin transplant; se pot transmite de la mama la fat

Bebeul din burtica te obliga sa ai mare grije, indiferent cat te-ar costa medicii! Numai bine!

| BrD a răspuns:

Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.

| smotocica explică:

Nu am aflat de aceste probleme inainte de sarcina pentru ca nu toate sarcinile sunt planificate. Se mai intampla si neplanificat, si cu toate astea imi doresc din tot sufletul copilul. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Luni dimineata ma duc la doctor. Si am sa urmez sfatul de a nu consulta un singur medic.Va multumesc inca o data. O zi frumoasa