„... Rare_ori sunt mai lejer, mai putin stresat, si atunci reusesc sa obtin note mai mari..."
===
Practic, ți-ai răspuns singur. Dar probabil că nu vezi pădurea din pricina copacilor. ![]()
Știi de ce ești mai lejer, mai puțin stresat uneori? Pentru că știi că la materia respectivă ești (foarte) bine pregătit, și orice subiect ai primi, ești sigur că-l duci cu bine la capăt. Și e și firesc să iei note mai mari, dacă tot ești bine pregătit, nu?!?
Dar la materiile unde ai lacune, sau chestii neînțelese ori mai rău - neînvățate, e la fel de firesc să ai un morcov în kwr și să țâțâie chiloții pe tine de teamă. „dacă-mi pică xxxx și habar n-am ce să scriu?" Vezi? singur îți creezi stresul!
Pune mâna, învață cât de cât bine la tot și scapi. O alternativă ar fi să iei un calmant ușor înaintea tezelor, dar e o armă cu două tăișuri: poate crea dependență și poate inhiba nu doar teama, ci și judecata, așa că degeaba ești calm, dacă nu mai știi să rezolvi probleme pe care le-ai putea rezolva, de n-ai fi luat pastile. Oricum, astea doar la prescripția unui medic se pot lua, dar sincer nu cred că e cazul să mergi până la asta.
Poti incerca unele metode de a combate stresul mentionate aici
http://topzece.com/sanatate/top-10-metode-anti-stres/
Numarul 3 cred ca se aplica destul de bine la situatia ta.