| romantudor23 a întrebat:

Bună ziua! Îmi poate spune cineva care este pulsul normal în timpul mersului? Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

La un om sanatos, pulsul in stare de relaxare este intre 60-80.
La efort poate creste pana la 120-150, dar dupa oprirea efortului trebuie sa scada inapoi la nivel de relaxat in aproximativ 15-20 minute. Asta este valabil intre varsta de 16-40 ani.
Daca pulsul creste mai mare si scade mai incet, atunci este problema de supra-efort fara antrenament.

Daca pulsul este deseori si mult mai ridicat (mai ales in stare de relaxare! ), atunci este nevoie de un consult medical cardiologic!

| mODIN a răspuns:

Nu exista un numar standard, depinde de varsta, greutate si conditie fizica. Presupunand totusi ca nu esti copil sau mos, ca nu suferi de anorexie sau obezitate si ca nu esti nici atlet de performanta, probabil intre 70 si 100.

| MrAM a răspuns:

Valoarea normala la adult este de 80 batai pe minut in repauz. In timpul mersului depinde de cum au specificat si restul, varsta, conditie fizica, greutate, inaltime si altele. E subiectiv, eu unul am si 50 pulsul in repauz.

Răspuns utilizator avertizat
| Scotianca a răspuns:

Daca ai 30+ si ai pulsu mare(in continu) gen 150-170 poti chema o salvare sa-ti dea o pastila mai ales daca ai dureri de cap, ochi sau ceafa. E bine sa ai un tensiometru prin casa.