| Daniel90201990 a întrebat:

Buna ziua,

In urma cu 6 luni de zile am fost depistat pozitiv cu bacteria helicobacter pylori, am încercat metoda clasica bazata pe pantoprazol plus 2 antibiotice pentru eradicarea bacterii. Fara succes din contram a rezultat ca mi-am stricat flora intestinală plus ca am si colon iritabil mai nou. In urma unei investigatii endoscopice superiora digestiva s-a constatat ca am Gastrita de reflux Duodenita std1. HGTH de alunecare HILL2 si nu era de ajuns ca am bacteria am mai inceput sa pierd si in greutate, am început cu alimentație corespunzătoare pentru problema mea, analize la sange pana si ct la cap dar fara rezultate. Eu continui sa pierd in greutate. Care ar fi problema? Am făcut până si analize pentru cancer. Totul negativ. Am inceput sa am si dureri de cap, dupa ce mănânc daca sunt cu stomacul cu gol iar ma doare capul plus stari de greata.

Va rog frumos are careva idee daca a avut asa problema careva. Sunt disperat nu stiu ce analize sa mai fac pentru ca eu nu reușesc sa pun pe mine plus ca pierd cate un pic in greutate.

Mulțumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
| Lupică27 a răspuns:

Normal ca pierzi in greutate, fara flora intestinala si stomacala digestia si absorbtia alimentelor nu se poate face cum trebuie, practic cam toata flora ta a fost perturbata de la stomac pana la colon inclusiv duoden din cauza antibioticelor.
Eu am avut flora intestinala facuta praf din cauza abuzului de alcool, aveam diarie cronica si pierdeam in greutate la fel ca tine, nu puteam manca nimic.
Pana cand am luat spirulina de 1000 cate 3 pe zi pe nemancate, mult timp, acum pot sa mananc si rahat nu mai am nimic, iar gastrita apare datorita unui acid cu un ph prea alcalin al stomacului, tu trebuie sa cresti nivelul acidului din stomac si sa-i reduci ph-ul nu sa il scazi ca sa distruga bacteria.
https://www.youtube.com/watch?v=tESKdIRJSJk

| Mihai0101 a răspuns:

Daca te-a stricat antibioticul ceea ce e normal ar trebui sa nu mai iei antibiotic ci doar omeran si alt pansament pentru stomac pana se va reface flora intestinala

| Mihai0101 a răspuns:

Daniel90201990 inainte de analize cum te simteai tot asa slabit si te durea stomacul?

| Daniel90201990 explică (pentru Mihai0101):

Pana sa am probleme cu stomacul nu aveam probleme cu, mergeam la sala, mâncam orice iar prin Decembrie au început durerile dupa un set de analize la fecale a rezultat ca am bacteria fericita helicobacter pylori. dupa antibiotice am început sa slăbesc si sa ma simt mult mai rau.

| Daniel90201990 explică (pentru Lupică27):

Am sa încerc sa foloseasc probiotice înainte de masa iar dupa masa sa iau spirulina? Crezi ca ar fi ok? seara inainte de ultima masa sa beau zeama de cartof obținută la un cartof dat prin storcator cu melc..am momente cand ma doare capul si ma simt confuz. la analize totul in regula nimic anormal, aștept sa imi mai iasa rezultatul la B6 si sa vad daca totul e in regula. pastile nu as mai vrea sa încerc pentru ca din ce am încercat pana acum nimic nu a funcționat

| Lupică27 a răspuns (pentru Daniel90201990):

Normal ca te doare capul si te simti confuz pierzi vitamine esentiale, eu aveam ameteli.
Eu am luat probiotice si degeaba nu sunt bune de nimic.
Sfat: post intermitent, dieta adica doar mancare curata fara procesate, prajeli, etc. Daca esti constipat sau ai diaree ți dieta adecvata problemei.
In rest eu in locul tau as incerca sa iau spirulina iei si tu 1-2 pe zi e foarte bine tolerata nu ar trebui sa ai probleme se ia pe stomacul gol sa cu 30 minute inainte de masa.
Nu doar ca reface flora dar si da organismului nutrientii pe care i-ai pierdut.
Eu nu zic ca sa faci ca mine dar la mine doar asa a functionat. Eu eram atat de rau incat imi ghiortaiau intestinele continuu aveam dureri de stomac arsuri slabisem ca dracu diaree etc.
Nimic nu a functionat pana sa iau spirulina.

| Lupică27 a răspuns (pentru Daniel90201990):

Zeama de cartof crud e buna dar se bea dim pe stomacul gol

| Lupică27 a răspuns (pentru Lupică27):

Si inca ceva, de unde bei apa?

| Daniel90201990 explică (pentru Lupică27):

Apa doar de la magazin pentru ca din alta parte nu am cum

| Daniel90201990 explică (pentru Lupică27):

Am sa încep si eu cu spirulina pentru ca altceva nu am ce sa mai încerc, in afara de gastrita plus hernia aia hiatala si bineînțeles prea minunata bacterie care se tine scai de mine nu mi s-a găsit nimic altceva. am sa incep si eu cu spirulina ca spun sincer simt ca o iau razna cu toata situația asta...

| Lupică27 a răspuns (pentru Daniel90201990):

Pai si acum mai ai pylori, ai mai facut testul sa vezi?

| Daniel90201990 explică (pentru Lupică27):

Din nefericire inca este prezenta bacteria, nu am reușit sa scap de ea. din contra dupa antibiotice a revenit mai agresiva

| Mihai0101 a răspuns (pentru Daniel90201990):

Exista pansament gastric ''almagel'' sau sub alte denumiri ar fi bine pe langa omeran sa iei si ceva in genul ca protectie pana se va reface flora dupa ''nocivul'' antibiotic

| Lupică27 a răspuns (pentru Daniel90201990):

Daca te documentezi pe internet o sa vezi ca spirulina e buna si contra pylori si contra parazitilor intestinali, dar repet, cu toate ca e supliment alimentar o iei pe propria raspundere daca cumva se intampla sa ai vreun efect advers sa nu zici dupa ca te-am pus eu sa iei.

| Lupică27 a răspuns (pentru Daniel90201990):

Si hernia aia cum ai castigat-o?

| Mihai0101 a răspuns (pentru Mihai0101):

Am gasit aici almagel si omeran este necesar
https://www.catena.ro/prospecte/prospect-almagel-a-susp170-ml-plastic