| Adyna00 a întrebat:

Buna ziua TPU, aș vrea niste sfaturi in legatura cu tatuaje, acum o saptamana mi-am facut un tatuaj cu o luna pe piept si nu am pus nici o crema (nu l-am udat) si dupa 2-3 zile a inceput sa doara si am inceput sa il cojesc si acum l-am cojit iar si culoarea din interior s-a dus, a mai ramas doar pe langa. Ce pot sa fac in situația asta ca ma ustura si nici nu pot dormi cu el? Tin sa precizez ca tatuatorul nu are nici o calificare si a facut totul la negru

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| AlinMrs a răspuns:

1. Trebuia folosita crema, mie mi-a recomandat o crema de nuca de cocos ( depinde de salon) asta pentru hidratarea pielii. Dupa cateva minute dupa ce termina de facut tatuajul pielea deja incepe sa se usuce, trebuie aplicata regulat.
Nu se merge la piscina, jacuzzi si nu se face duş direct asupra zonei, ci se spala usor tatuajul cu mana pentru cateva saptamani.
Cu siguranta nu se cojeste, astfel elimini tusul din piele si ai sa ramai numai cu gauri.
Nu te expui la mediu cu praf, feresti zona tatuajului de soare puternic
Acum ce e de facut:
- iti cumperi o crema, poti sa intrebi si la farmacie o sa stie ei ce sa iti dea.
Speli tatuajul dupa cum ti-am zis
Peste cateva saptamani mergi la un salon autorizat si il refaci dupa care o sa iti mentioneze si ei ce ti-am spus eu mai sus

5 răspunsuri:
| andreea1100 a răspuns:

Iti recomand sa te duci la salon la un profesionist sa discuti cu el. nu conteaza cati bani dai macar stii ca e safe si nu te alegi cu o infectie. Poate iti recomanda ceva crema si dupa ce se vindeca ti l reface fara probleme. Bafta!

| Eireann a răspuns:

Deci ai facut cam tot ce este contraindicat cand iti faci un tatuaj :-)
E normal sa usture un pic, e o rana deschisa dar nu este normal sa fie atat de dureros incat sa nu poti sa dormi.

| Eireann a răspuns:

Daca senzatia dureroasa persista o sa trebuiasca sa mergi la medic. Tatujul poate sa fie refacut si data viitoare sa urmezi regulile de ingrijre.

| Adyna00 explică (pentru AlinMrs):

Nu pot sa ma duc la salon autorizat pentru ca am 16 ani

| AlinMrs a răspuns (pentru Adyna00):

Nu sunt sigur da cred ca ai putea merge cu acordul parintilor.