| britneyss a întrebat:

Care este cel mai bun remediu pentru osteofite (ciocuri papagal) fără a se ajunge la operaţie. Fac cinste cu o fundiţă.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| roxyka a răspuns:

Centrul medical MEDREFLEX LINE si-a pus la punct o metoda naturista foarte performanta, foarte eficace de tratament, care poate varia de la caz la caz. Numai in urma scanarii termografice si ultrasonografice, pe baza informatiilor oferite de acestea, se decide ce metoda de tratament se poate aplica si poate sa va fie explicata si dumneavoastra. Componenta sedintelor de tratament, numarul lor si modul in care se desfasoara, se decide deci in functie de fiecare pacient in parte, tinindu-se cont de foarte multi factori care pot fi implicati in fiecare caz in parte.

2 răspunsuri:
| gheorghe_6788 a răspuns:

Aceste formatiuni apar ca niste proeminente osoase dezvoltate la marginea plantara anterioara a calcaneului. Ce optiuni de tratament avem pentru ele?
Exista multe elemente si structuri anatomice ale corpului nostru de care nu suntem constienti decat atunci cand organismul ne semnaleaza prezenta lor, de multe ori prin durere. Unele dintre aceastea sunt pintenii calcaneeni (numiti si "ciocuri la calcaie", "pinten toc", "pinten osos").
Nu confunda pintenii calcaneeni cu fasciita plantara!
Tesutul care formeaza arcul piciorului (fascia plantara) se inflameaza si apare durerea piciorului. Pintenul calcaneean este o depunere osoasa ce se formeaza pe calcaneu. In cazul fasciitei plantare, durerile apar pe marginea interna a piciorului, mai ales la primii pasi, dimineata, ce par a se ameliora dupa o perioada de incalzire. Netratate, durerile devin intolerabile.
In cazul pintenului calcaneean durerea apare la sprijin. Nu pintenul in sine doare, ci compresiunea pe care acesta o exercita asupra unui mic nerv ce trece sub el. Circa 70% dintre pacientii cu fasciita plantara au un pinten osos care poate fi vazut la examenul radiologic. Cu toate acestea multi pacienti pot avea pinteni ososi si sa nu prezinte simptome de durere.
sper ca ajunge

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Buna ziua!
Cred ca ar fi util sa cititi comentariile postate pe topicul
http://medlive.hotnews.ro/......nsuri.html
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior