| zooooza a întrebat:

Care sunt simptomele apendicitei? Imi poate zice cineva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Symoo a răspuns:

Buna Luiza! Pai uite.:
Cele mai frecvente simptome care apar cand suferi de apendicita sunt durerile abdominale, greata, varsaturile si lipsa poftei de mancare. In cazurile mai grave pot aparea febra, frisoane si diaree.

6 răspunsuri:
| mymed a răspuns:

Durere in jurul ombilicului care apoi migreaza in dreapta, aparare musculara abdominala, febra, greata, varsaturi, inapetenta
http://www.mymed.ro/apendicita-acut.html

| katala a răspuns:

Simptomele clasice includ:

- durere surda aproape de centrul sau partea superioara a abdomenului ce devine mai apoi ascutita si se deplaseaza spre partea din dreapta jos a abdomenului. Acesta este, de obicei, primul semn;

- pierderea apetitului;

- greata si/sau varsaturi imediat dupa ce incep durerile abdominale;

- umflarea abdomenului;

- febra nu foarte ridicata;

Alte simptome ale apendicitei pot fi:

- durere surda sau ascutita oriunde in partea superioara sau inferioara a abdomenului, spatelui sau in zona rectului;

- urinari dureroase;

- crampe severe;

- constipatie sau diaree.
In cazurile mai grave pot aparea febra, frisoane si diaree
Sper sa nu fie cazul.

| zooooza explică:

Pai nu am nici unul din simptomele de mai jos.Adica ma doare dar cred ca e din cauza faptului ca in urmatoarele zile o sa mi vina menstruatia.Sau poate am racit putin.
Merci de raspunsuri.

Chestia e ca pot sa ridic piciorul si nu ma doare.
Si e mai jos de zona apendicului.(Am cautat poze pe 'net)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce e luiza? se apropie scoala? te doare intr-o parte? bu e apendicita.ai emotii.

| Biia a răspuns:

Apendicita este o inflamatie a apendicelui, cauzata de o bacterie. Aceasta afectiune frecventa poate aparea la orice varsta si are un singur tratament: interventia chirurgicala, de aceea nu trebuie neglijate simptomele.

Apendicele este un diverticul, mai precis o excrescenta a intestinului gros la nivelul cecumului, de aproximativ 9 cm. Apendicita acuta poate surveni la orice varsta, insa frecventa cea mai mare este intre 10-30 ani, motiv pentru care a fost denumita si „ boala tineretii".



In aparitia apendicitei acute, elementul patogenic determinant este cel infectios care gaseste conditii de dezvoltare din cauza structurii anatomice a apendicelui care constituie un saculet cu continut bacterian, constipatiei cronice, parazitilor (oxiuri, ascarizi, tenie) sau a infectiilor generale (gripa etc).

Cele mai frecvente simptome care apar cand suferi de apendicita sunt durerile abdominale, greata, varsaturile si lipsa poftei de mancare. In cazurile mai grave pot aparea febra, frisoane si diaree. In privinta durerii, trebuie mentionat faptul ca, la debutul bolii, aceasta este localizata in regiunea periombilicala si epigastrica si mai apoi, dupa cateva ore, in caz de agravare a bolii, in fosa iliaca dreapta. Contractia musculara la nivelul fosei iliace drepte este semnul cel mai sigur de apendicita acuta.



Apendicita, dificil de diagnosticat


Diagnosticul apendictei nu este intotdeauna usor de pus, mai ales la copii, varstnici sau femei insarcinate, pentru ca exista numeroase afectiuni cu simptome similare apendicitei. Totusi, deoarece apendicita se poate agrava intr-o perioada scurta de timp, se recomanda consultarea imediata a unui medic daca sunt prezente simptomele de mai sus. Tratamentul este mult mai usor daca apendicele nu s-a rupt. La majoritatea persoanelor, apendicele nu se rupe decat dupa cel putin 24 de ore de la aparitia simptomelor.



Laparoscopie sau interventie traditionala?


Interventia chirurgicala in caz de apendicita poate fi efectuata intr-unul din cele doua metode existente la ora actuala: prin laparoscopie sau prin metoda clasica. Se pare ca inca nu se poate da un raspuns cert despre care din cele doua metode este cea mai buna, ramanand la alegerea persoanei in cauza. Interventia laparoscopica consta in 3 sau 4 taieturi mici sau incizii, pe cand apendicectomia traditionala consta intr-o singura incizie, mai mare.

Cea mai periculoasa complicatie este peritonita. Ea apare in urma ruperii apendicelui inflamat si imprastierii puroiului in cavitatea abdominala. Durerea se generalizeaza in abdomen, voma este constanta, iar febra atinge 40 de grade. In acest caz, interventia chirurgicala se impune de urgenta.
Take care!:*

Întrebări similare