anonim_4396
| Anonim întreabă:

Care sunt testele care se efectueaza pentru a vedea daca glanda tiroida functioneaza bine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| bordeiuta a răspuns:

In primul rand cred ca trebuie sa mergi sa-ti faci un echo. Apoi trebuie sa mergi la un endocrinolog pentru a-ti spune ce teste sa faci.In general se fac analize pentru:TSH, Prolactina, Calciu, etc.Asta inseamna ca ti se ia sange(doar 1 data)pentru toate aceste analize.Si te duci apoi la endocrinolog sa-ti prescrie tratament.Succes.

4 răspunsuri:
| micurutza2005 a răspuns:

Sant foarte multe teste hormonale dar cateva ar fi TSH, PROLACTINA, FT4, PROGESTERON etc.

rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Analizele de sange: T3, T4 si TSH
"Testele cele mai des folosite sunt:
- TSH (hormonul de stimulare tiroidiana)
- T4 (tiroxina).
Daca testele de mai sus nu sunt normale, determinarea anticorpilor anti-tiroidieni, pot determina daca persoana are o boala autoimuna (tiroidita Hashimoto), in care sistemul de aparare al organismului ataca glanda tiroida.
Rar, urmatoarele teste imagistice pot fi folosite pentru evaluarea glandei tiroide, care pare a fi modificata in timpul examenului obiectiv:
- ecografia tiroidiana
- CT tiroidian (computer tomografia)
- scintigrafia tiroidiana.
O analiza sangvina, denumita testul de stimulare a hormonului de eliberare tireotrop (TRH) este folosit uneori, pentru a diagnostica forme rare de hipotiroidism, cauzate de boli ce afecteaza hipotalamusul sau hipofiza. O computer tomografie sau o rezonanta magnetica nucleara a hipotalamusului sau a hipofizei, pot fi efectuate pentru a observa eventuale modificari ale acestor zone ale creierului"
http://forum.7p.ro/Glanda-Tiroida.aspx?g=posts&t=1997&p=1

anonim_4396
| Anonim explică:

Tsh t3 t4

anonim_4396
| Anonim explică:

T3, T4, TSH

Întrebări similare