| fullsence a întrebat:

Ce boli sau disfuncti ale organismului uman pot aparea din cauza unei deshidratari? multumesc si astept un raspuns serios!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Se vindeca intr-o anumita masura. Dupa un anumit timp apare moarte celulara, si conteaza cat din organ mai este sanatos. Daca e destul nu apar sechele, daca nu e destul se poate vorbi de o insuficienta de organ ireversibila.

16 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Deshidratarea severa poate duce la: Insufienta renala, insufienta cardiaca, trombembolism pulmonar, trombi, infarcte, obnubilare, halucinatii, etc.

| fullsence explică (pentru gyzzard):

Bine, si astea sunt boli care nu se vindeca?

| Raducu1 a răspuns (pentru gyzzard):

CORECT! De aceea este bine sa controlam nivelul din apa din corp,sa nu fie sub limita,dar nici peste(am mentionat de ce nu e bine peste).Mai bine bei cata apa trebuie in fiecare zi,decat sa nu bei sau sa bei prea mult si sa ajungi la insuficienta de organ ireversibila, precum a spus gyzzard! Daca putem bea apa, sa o facem! 900 de milioane de oameni nu au acces la apa potabila si noi ne batem joc de ea! Sa profitam de ea,cei ce o au la dispozitie! Si ceva care va va pune pe ganduribig grinaca un razboi ar provoca tot atatea victime cat provoaca lipsa de apa(lipsa de apa face mai multe ravagii decat boli ca SIDA), lumea s-ar chinui sa-i puna capat imediat! Va pune pe ganduri, asa-i?

| gyzzard a răspuns (pentru Raducu1):

Nu lipsa de apa. Ci lipsa de apa potabila. Foarte rar se intampla sa se moara ca urmare a lipsei apei. Foarte des se moare ca urmare a bolilor transmise de apa consumata.

| Raducu1 a răspuns (pentru gyzzard):

Nu era cam logic ca eu ma refer la apa potabila?

| gyzzard a răspuns (pentru Raducu1):

Era vorba de deshidratare si de asta am zis ca trebuie mentionat acest aspect.

| gyzzard a răspuns (pentru fullsence):

Se vindeca intr-o anumita masura. Dupa un anumit timp apare moarte celulara, si conteaza cat din organ mai este sanatos. Daca e destul nu apar sechele, daca nu e destul se poate vorbi de o insuficienta de organ ireversibila.

| dana85 a răspuns:

In primul rand rinichii, apoi afectiunile pot aparea, in functie de starea de sanatate a organismului, la mai multe organe interne.

| Raducu1 a răspuns:

Pai,orice organ al corpului are nevoie de apa,in concuzie ar aparea multe chestii nedorite! Daca nu bei atat apa cat trebuie, pielea sufera prima! Se rideaza si imbatraneste mai usor sub actiunea deshidratarii, deoarece organismul in aceasta situatie economiseste resurse.Se stie ca 2 litri sunt recomandati! Daca cantitatea de apa din corp e si cu 2% mai mica decat ar trebui, risti un infarct! Dar nici excesul nu e recomandat! Daca bei mai mult de 8 pahare de apa pe zi, poti suprasolicita rinichii si vezica urinara!

| fullsence explică (pentru Raducu1):

Okay, eu ma gandeam daca nu cumva doar incetineste functiile, dar cand revine la nivel normal apa in organism isi revine perfect. Se zice ca omul poate supravietui 40 de zile (parca) fara apa!? cum ar fi o perioada de deshidratare la un anumit timp, gen cura? bafta

| Raducu1 a răspuns (pentru fullsence):

Atunci,nu stiu si vezi ca faci confuzie. Fara mancare supravietuiesti 40 de zile, fara apa supravietuiesti 2-3 zile.

| gyzzard a răspuns (pentru fullsence):

Cred ca 9 zile a fost cea mai mare perioada in care un om a rezistat fara apa.
Daca e vorba de o deshidratare usoare, toate revin la normal. La deshidratare severa, pe o perioada mica de timp, se opreste functia renala (nu se mai elimina apa), ceea ce face ca organismul sa fie suprasolicitat cu produsi care ar trebui eliminat. O sa creasca cantitatea de potasiu din corp care o sa duca la trecerea apei din celule in curentul sanguin (ceea ce duce ladezhidratare celulara) si apoi creste si potasiul, care va ataca miocardul ducat la aritmii si apoi stop cardio-respirator. Daca sari repede cu hidratare intravenoasa la un asemenea pacient, in orice moment pana la punctul critic dupa care nu mai poate fi salvat, pacientul va suferi doar urmarile distrugerii celulare (Daca exista asa ceva). Teoretic poate sa se refaca complet, sau poate ramane cu insuficienta cariaca, renala, etc. Depinde de momentul in care se intervine.

| gyzzard a răspuns (pentru Raducu1):

La 2% risti infarct? Corpul uman poate sa se adapteze foarte bine, asa ca la 2% e o deshidratare usoara (dara modificari semnifiative ae hematocritului). Sa te duci la sectiile de urgenta din spitalele noastre sa vezi cum arata un om cu dezhidratare severa, si cate kilograme pierde, ca sunt suprapopulate cu batrani neingrijiti ajunsi la spital dupa o saptamana de stat in pat, vara, abandonati de familia ca e "in concediu".

| Raducu1 a răspuns (pentru gyzzard):

Am zis ca RISTI, nu ca o patesti imediat!

| gyzzard a răspuns (pentru Raducu1):

Cu deshidratare de 2% ai cam acelasi risc de a face infarct miocardic acut sau orice alt tip de infarct la fel de mare ca si cand ai fi hidratat optim. Deci... nu risti. Pana la urma la gradul asta de deshidratare ajungi daca nu bei apa o intreaga zi. Si exista destule rezerve ca sa fie compesata, asa ca deshidratarea va fi usoara si va fi strict la nivel celular, si nu va duce la modificara hematocritului, ceea ce nu va creste proportia trombocitelor din sange. Deci... nu ai sanse mai mari de infarct fata de un om hidratat corespunzator.

| fullsence explică (pentru gyzzard):

Bun. Si dupa mai multe zile?

| gyzzard a răspuns (pentru fullsence):

Dupa mai multe zile incep sa cedeze rinichii care incep sa se distruga ca urmare a scaderii perfuiei pentru a pastra apa in organism, asta duce la acumularea sodiului si azotul. Sodiul duce la dezhidratarea celulara (apa trece din celule in spatiul intracelular), asta duce la suferinte ale tuturor organelor (pacientul incepe sa devina slabit, obosit, sa aiba halucinatii). Acumularea masiva va duce in final la leziuni ireversibile. Apoi incepe sa creasca foarte mult densitatea sangelui (si apar infarcte si microinfarcte prin tot organismul ca urmare a agregarii plachetelor) Dupa asta incepe sa se elibereze potasiu in circulatie. Asta duce in final la stop cardiorespirator si la deces.

Întrebări similare