| GabrielXD354 a întrebat:

Ce este mai bun pentru memorie? Ginko Biloba sau lecitina?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Eu îţi recomand Bilomag FORTE Memorie - vezi Prospectul la linkul oficial :
http://zdrovit.ro/products/bilomag-forte-memorie-120

Vezi şi diverse preţuri la linkul :
http://www.shopmania.ro/......s-99740681


Toate cele bune.

| Jipa95 a răspuns:

Ambele, dar administrate pe cale naturala.

| Goete a răspuns:

Daca cineva vrea rezistenta, face exercitii pentru rezistenta fizica. Daca vrei memorie, studiaza si vei avea penzi ce trece memorie mai buna. Daca vrei memorie fara efort... cauta un chirurg xare iti face un implant de disc dur.

| danutzu96 a răspuns:

Am incercat eu Ginko Biloba si nu prea am simiti mare lucru... la fel ca la piracetam

| MgdDroopy a răspuns:

Lecitina are efect imediat, ginko biloba are efect in timp.
Intreaba la farmacue de lecitina cu ginko.

| BaiatDeGaşcă a răspuns:

Lectina!

| mdprodan a răspuns:

Salut! ca medic ma bucur ca ai grija de santatatea ta si pui asemenea intrebare.Trebuie sa stii ca ambele forme sunt importante pentru organismul uman, in speta si pentru memorie dar sunt clase diferite de substante si anume:
1.Din punct de vedere al compozitiei chimice Gingko este bogat in flavone, alfa-lactone cu vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, ginkgolide.In fitoterapie sunt folosite frunzele(recoltate dupa inflorire) si foarte rar fructele.
-Preparatele obținute din frunzele și fructul arborelui ginkgo biloba intră în compoziția a cel puțin 25 de produse medicamentoase.Ginkgo biloba are o serie întreagă de calități medicinale: este expectorant,sedativ,antifungic, antispasmodic,vasodilatator, antiinflamator,antibiotic, vermifug.
Ginkgolidele acționează ca inhibitor al factorului PAF(factorul de agregare a plachetelor sanguine, leucocitelor, macrofagelor, cu rol în agregarea plachetară, a reacțiilor inflamatorii. Flavonoidele au rol de captare a radicalilor liberi. Datorită acestor proprietăți se pot explica numeroasele efecte ale extractului de frunză.
Extractul are acțiune asupra tulburărilor de circulație sanguină la nivelul creierului și extremităților, ameliorând astfel metabolismul energetic la nivel cerebral prin creșterea captării glucozei și a oxigenului la nivel molecular.La nivel ocular mărește acuitatea vizuală. Inhibă factorul de activare a trombocitelor, ceea ce reduce tendința de coagulare a sângelui.
De mai bine de 5000 ani chinezii au descoperit calitățile de afrodiziac ale acestui arbore, care previne impotența. Femeile, conform unei tradiții străvechi, culegeau Ginkgo biloba, care le permitea să amelioreze vigoarea soților lor.Este de asemenea folosit și pentru îngrijirea corporală. Gingko este foarte bun pentru activarea microcirculației cutanate și pentru descongestionarea țesuturilor, în componeța cremelor sau gelurilor anticelulitice.Și nu în ultimul rând, extractul de Ginkgo biloba, este utilizat și în fabricarea săpunurilor, șampoanelor, cremelor.Ginkgo biloba este considerat un leac redutabil în afecțiunile microcirculației arteriale și capilare, și o adevărată armă împotriva uzurii cerebrale și a îmbătrânirii în general.
Precauții: inhibarea de către extractul de Ginkgo biloba a factorului de activare a trombocitelor ar putea fi periculoasă pentru persoanele cu probleme de coagulare a sângelui. Pentru a evita sângerarea, pacienții care urmează să suporte intervenții chirurgicale sau stomatologice trebuie să întrerupă administrarea de Gingko Biloba cu 36 de ore in avans.
2. Lecitina este o substanță naturală fosforată, din clasa lipidelor, care se găsește în special în creier, mușchiul cardiac, gălbenușul de ou.Este constituită din acid fosforic, glicerină, cholină și acizi grași. Lecitina are un rol important în formarea membranelor celulare.În mod natural are aspectul de ceară moale și este higroscopică. Lecitina se prepară și din uleiul sau făina de soia. Lecitina este o fosfolipida importanta necesara tuturor celulelor din organism, fiind considerata piatra de temelie in constructia membranei celulare.Previne intarirea si rigidizarea membranelor celulare; cu cat membrana este mai fluida cu atat se poate hrani si adapta mai usor celula. Lecitina face parte din organism,deci poate fi gasita in principalele organe cum ar fi: inima,ficat,creier.O cantitate semnificativa de lecitina poate fi gasita in multe alimente,cum ar fi:varza,conopida,boabe de soia, mazare,carne,seminte, nuci, insa cu toate acestea, cantitatea de lecitina acumulata din alimente nu este suficienta pentru protejarea cu succes a celulelor si atunci, suplimentarea cu lecitina este necesara pentru sanatatea generala si prevenirea multor boli.Studiile au demonstrat ca lecitina ajuta la imbunatatirea memorie si concentrarii si poate chiar ajuta la prevenirea Alzheimer-ului.
Ajuta la prevenirea aterosclerozei, protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, intervine in functiile creierului si ajuta la absorbtia tiaminei (vitamina B1) in ficat si a vitaminei A in intestine.Sustine energia si ajuta la refacerea ficatului deteriorat de alcoolism. Lecitina permite grasimilor, cum este colesterolul sau alte lipide, sa fie dispersate in apa si sa fie eliminate din organism.Astfel organele vitale si arterele sunt protejate impotriva acumularii de grasimi.
Dupa cum vezi ambele clase de substante sunt importante pentru organismul uman dar fiecare are foarte bine stabilta functia sa. Sper sa iti fie de folos ce ti-am scris.Astept intrebari.mersi

| Mariannnnnm a răspuns:

Lecotina

Întrebări similare