|

Ce inseamna boala autoimuna?

4 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Bună.
Hristos a Înviat!
Organimsul nu-și mai recunoaște propriile sale celule, ducând la formarea de anticorpi care fac mai mult rău decât bine!
Pa, pa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O boala care face ca organismul sa isi atace propriile celule, din pacate nu exista tratament pentru aceste boli pentru ca nu se stie exact ce le declanseaza sau de la ce provin dar exista tratamente care amelioreaza sinptomele

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Organismul tau reactioneaza, practic, asupra organismului tau. Acest lucru din cate stiu se poate intampla la un transplant de organe cand corpul nu accepta acel organ.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:


boala caracterizata printr-o agresare a organismului de catre propriul sau sistem imunitar.
- Bolile specifice de organe sunt diverse: tiroidita lui hashimoto, miastenia, diabetul juvenil insulinodependent.
- Bolile nespecifice de organe apartin grupului conectivitelor sau bolilor sistemice (de sistem) si cuprind lupusul eritematos diseminat, poliartrita reumatoida si dermatopolimiozita.
Tratamentul majoritatii bolilor autoimune nu poate actiona decat asupra simptomelor si actualmente face apel, in principal, la corticosteroizi si la imunosupresoare, precum si, uneori, la plasmafereze (schimburi plasmatice constand in extragerea substantelor nedorite din sange).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează