|

Ce inseamna daca medicul mi-a spus ca am suflu sistolic?

8 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Inseamna ca valvele inimii tale nu functioneaza ca la carte. Una functioneaza prost si sangele suiera cand trece prin valva. Sunetul respectiv este auzit de medic ca un suflu. Faptul ca se aude in sistola, il face sistolic. Mai e important in ce focar se aude pentru a sti ce valva il da.

Oricum, ai nevoie de o ecografie cardiaca pentru stabilirea exacta a leziunii pe care o ai. Daca esti tanar, un suflu sistolic de grad mic, poate sa nu aiba nici o semnificatie. Sa traiesti cu el pana la adanci batranete fara probleme, dar asta o vei afla dupa consult cardiologic+ecografie cardiaca. Daca esti mai in varsta si suflul e nou aparut, el semnifica in mod sigur o boala si ai nevoie de supraveghere si, eventual, tratament cardiologic.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Zgomot auzit la ausculatia cordului, perceput in momentul sistolei (momentul in care inima se contracta pentru a pompa sangele din ventricole in atrii), nu este o boala este un simptom.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Zgomot auzit la ausculatia cordului, perceput in momentul sistolei (momentul in care inima se contracta pentru a pompa sangele din ventricole in atrii).
Suflul sistolic" nu este o boala. Pentru a vedea despre ce este vorba ar trebui facuta o ecocardiografie. Cel mai adesea, "suflul sistolic" este o descoperire normala la copii si tineri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Suflul poate fi inocent, deci esti sanatos perfect sau poate fi provocat de o problema organica. Fa-ti o echocardiografie si afla exact ce e.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
| a răspuns:

Trebuie sa faci o vizita la un cardiolog multi copii se nasc cu asa ceva fuguta la doctor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri