|

Ce inseamna, de fapt, o boala CRONICA?

9 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Compromiterea functiei unui organ, duce la instalarea unei boli cronice.
In diabet functia pancreasului de a secreta insulina este compromisa. O boala cronica merge mana in mana cu un tratament si supraveghere medicala pe toata durata vietii.Bolnavul cronic trebuie sa aiba mai mult grija de el, sa fie atent la dieta si la eforturile pe care le face.

| a răspuns (pentru prolibro):

Mincinousu-le. Il sperii pe pretenu meu boule. Dormi la tine acasa

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Orice boala care nu se vindeca... ci eventual se amelioreaza sau stagneaza. Exemple ce-mi vin in minte sunt hipertensiunea arteriala, glaucom-ul, diabetul zaharat, epilepsia, etc...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In bolile cronice, care de obicei se desfasoara dinantru spre exterior, cursul bolii nu mai este de autovindecare. Fazele de aparitie si de progres exista, dar nu mai apare cea de declin. In anumite conditii, cand bolnavul nu mai este stresat, de exemplu, boala cronica isi reduce din intensitate si aparent simptomele ii cedeaza, dar de fiecare data in conditii defavorabile, boala cronica devine mai rea decat a fost la ultima exacerbare.

Hahnemann, fondatorul Homeopatiei credea ca nu exista boli acute fara o boala cronica, ca predispozitia sau susceptibilitatea de a face multe boli acute poate fi urmarea acelor boli cronice care de-a lungul secolelor au devenit mostenirea umanitatii: gonoreea si sifilisul, la care se adauga tuberculoza si cancerul. El a numit primele trei moduri de reactie "boli cronice fundamentale" si a atribuit fiecareia din ele termenul de "miasma cronica", care inseamna "cauza de natura contagioasa", fie acuta, fie cronica, invizibila cu ochiul liber:

- PSORA (psoriazis), inrudita cu raia,
- SICOZA, inrudita cu gonoreea,
- LUEZA (sifilisul), inrudita cu sancrul venerian.

Observatiile clinice ale lui Hahnemann au ramas valabile in zilele noastre iar posibilitatile tratamentului homeopat care rezulta din ele sunt nebanuite permitand o abordare interesanta a "terenului" sau constitutiei pacientului

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O boala, cronica, este-o boala, ne-tratata la timp.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
| a răspuns:

Boala cronica este aceea care nu se vindeca, se amelioreaza dar poate dura si pana la sf vietii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O boala cronica e o boala care tine de multi ani sau una recurenta la asta se refera termenul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa-ti dau un exemplu – o tuse veche de ani de zile, cauzata de fumat, poate fi o afectiune cronica. In schimb, tusea cauzata de o raceala este temporara si e "acuta".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează