| ineter007 a întrebat:

Ce sa faci ca sa nu te doara spatele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Dianné a răspuns:

Pai, pentru a preveni durerea, nu trebuie sa stai in curent, trebuie sa dormi pe ceva moale, pufos, pentru a nu-ti chinui coloana si vertebrele, nu trebuie sa faci mult efort (caratul excesiv; mai lasa si pe altii sa puna osul la treaba), faci bai calde cu diferite uleiuri aromate sau geluri de dus revigorante, spumante de baie, etc. Apa sa nu fie foarte rece!
Pentru a trata durerea, tot cam aceleasi lucruri, adaugand ungerea zonei afectate cu creme speciale (Fastum Gel, de ex.), + masaj in locul durerii (de preferat cu spirt, sau ulei aromat). Sper ca te-am ajutat!

4 răspunsuri:
| măcheamăăăî a răspuns:

Daca ai auzit de tataneasa: sunt tincturi de asa ceva si trebiue sa te dai la locul durerii.Mama a incercat si mergewinking Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Voltaren Emulgel

Indicatii:
Inflamatii posttraumatice tendinoase, ligamentare, musculare si articulare, ex. in urma luxatiilor, entorselor, contuziilor etc. Forme localizate de reumatism, precum tendinite, bursite, sindromul umar-mana, periartropatii.
Forme localizate de reumatism degenerativ, ex. osteoartroza a articulatiilor periferice si a coloanei vertebrale.

E cel mai bun! Tatal meu foloseste si e foarte multumit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Durerile de spate sunt una dintre principalele probleme ale vârstei adulte care cauzează deseori neplăceri pentru multe persoane. Aceste dureri sunt influenţate în primul rând de poziţia corpului, de felul cum mergem, de modul în care ducem anumite greutăţi, de dietă, de digestie şi chiar modul în care reacţionăm la stres. Ele pot fi şi rezultatul unei afecţiuni a spatelui sau a unei leziuni cauzate de factorii enumeraţi anterior.

Sfaturi pentru prevenirea durerilor de spate
Evitaţi mişcările exagerate sau forţate ale corpului (şi mai ales a spatelui) care provoacă presiune şi întindere asupra coloanei vertebrale şi asupra muşchilor din zona dorsală.
Atunci când lucraţi la calculator chiar şi pentru timp scurt asiguraţi-vă că ţineţi genunchii îndoiţi la 90 de grade, iar spatele stă drept.
Atunci când ridicaţi un obiect greu îndoiţi genunchii, apoi ridicaţi obiectul prin îndreptarea genunchilor, menţinând spatele drept. Astfel evitaţi să puneţi toată presiunea pe spate şi pe coloana vertebrală.
Purtaţi pantofi comozi care susţin bine piciorul şi nu vă fac să călcaţi anormal astfel încât spatele să stea mereu încordat şi rigid.
Atunci când dormiţi folosiţi o saltea suficient de tare (dar nu foarte tare) care să vă susţină corect spatele.

Cum tratăm durerile de spate?

1. Aplicaţiile alternative de căldură şi de gheaţă. Acest tratament este unul care vă ajută să vă relaxaţi musculatura spatelui care vă provoacă dureri. Este util mai ales dacă aceste dureri sunt provocate de o întindere musculară sau chiar de o sciatică. Puneţi mai întâi o pungă de gheaţă (sau ceva de la congelator învelit într-un prosop) pe locul afectat. Schimbaţi apoi, alternând la un interval de 20 de minute, punând o sticlă cu apă fierbinte (atât de fierbinte cât puteţi suporta).
Tratamentul se mai poate face şi aplicând mai întâi un prosop fierbinte timp de 2 minute şi apoi unul înmuiat în apă rece timp de un minut. Ajută atât la relaxarea musculara, cât şi la creşterea şi îmbunătăţirea circulaţiei sangvine.

2. Fitoterapia. Există câteva tratamente naturiste renumite care cu siguranţă vă vor calma durerile de spate, vor reduce rigiditatea musculaturii şi a coloanei vertebrale şi vor stimula circulaţia.
Unul dintre cele mai cunoscute remedii este ardeiul iute. Acesta conţine o substanţă numită capsaicină care are proprietatea extraordinară de a inhiba senzaţia dureroasă. De aceea, ardeiul iute este folosit de foarte mult timp de medicii fitoterapeuţi pentru calmarea mai multor tipuri de dureri.
Dacă aveţi dureri de şale faceţi în fiecare dimineaţă (înainte de răsăritul soarelui) şi seara după asfinţit cu un amestec special. Acesta se prepară din 9 ardei iuţi, 2 linguri de seminţe de ciumăfaie şi 0, 5 litri de rachiu, compoziţia ţinându-se la macerat timp de 9 zile, după care se strecoară.
Dacă aveţi dureri musculare care apar la frig faceţi masaje cu o altă soluţie specială, tot cu ardei iute. Puneţi 7 zile la macerat un amestec format din 5 linguri de ardei iute mărunţit, jumătate de pahar de spirt şi jumătate de pahar de oţet. Acest preparat vă scapă imediat de dureri dacă faceţi cu el masaj o dată sau de două ori pe zi.
Tot contra durerilor de spate mai puteţi face de asemenea masaj asupra zonei dureroase cu un amestec format din cantităţi egale de glicerină şi tinctură de ardei iute.
Compresele fierbinţi aplicate pe zona dureroasă a spatelui rezolvă şi ele problemele. Pentru acesta se recomandă compresele fierbinţi cu muşetel, valeriană, ghimbir sau călin.
Contra durerilor din sciatică masaţi pielea cu ulei de sunătoare.

3. Tratamentul homeopat. Medicii specialişti în homeopatie recomandă pentru îndepărtarea durerilor de spate administrarea pe cale bucală a remediilor Arnica şi/sau Hypericum. Arnica se administrează de 2 ori pe zi şi este folosită dacă durerea de spate apare după o contuzie, iar Hypericum se administrează de asemenea de 2 ori pe zi şi este folosită în caz că durerea de spate este provocată de iritarea nervilor. Pentru dozaj, urmaţi indicaţiile specialistului care vă va recomanda un tratament specific şi special pentru persoana dv. (Dr. Lucia Sterie, medic specialist homeopat şi medic de familie la clinica Doctor Acasă).

4. Duşurile calde şi mişcările în formă de "8" vă scapă de dureri de spate. Duşul cald se recomandă să se facă respectând o anumită poziţie a corpului. Ţineţi ambii genunchi îndoiţi, cu palmele pe jos chiar în dreptul genunchilor. Lăsaţi-vă greutatea corpului mai mult pe braţe, pentru a uşura spatele. Duşul se aplică pe partea dureroasă. În acest timp faceţi cu partea inferioară a coloanei vertebrale o mişcare în formă de "8", împingând înainte şi înapoi şoldul, când într-o parte, când în cealaltă, timp de 10 minute.

5. Băile de parafină contra durerilor de spate. Pentru baia de parafină sunt necesare urmatoarele: ulei mineral, 1-2 pachete de parafină aproape uscată, o oală cu fundul dublu şi o pensulă din păr cauciucat.
Se topeşte parafina în oala cu fund dublu, adăugându-se o lingură de ulei mineral pentru fiecare 1/2 kg de parafină. Se lasă amestecul să se răcească până cand apare o spumă la suprafaţa vasului. Această spumă se înlătură, după care se adaugă 4-5 cm de parafină.
Se unge spatele cu ulei. În prealabil radeţi părul din zona în care faceţi aplicaţia, apoi se va întinde parafina cu ajutorul pensulei. După ce primul strat de parafină s-a uscat se mai dă încă o dată cu parafină. Se continuă astfel pâna când stratul ajunge la o grosime de 1 cm, după care se acoperă cu un prosop. După o jumătate de oră se înlătura stratul de parafină prin cojire.
Amestecul preparat se poate folosi de mai multe ori. Se poate folosi şi parafina simplă, fără a prepara acest amestec de ulei, asigurând astfel o căldură mai mare în zona dureroasă.

Întrebări similare