|

Ce se întâmplă dacă te enervezi des? Afectează?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Cresterea cortizolilui, pai creste tensiunea, poti dobandi boli cardiace in timp, depresie, anexitate

| a răspuns:

Da.

| a răspuns:

Pe lângă sanatate, vei avea de pierdut pe plan social, pe mine, inclusiv în cartierul in care am crescut ma cam evita toată lumea. De asta am plecat sa-mi refac viata, departe de aici. Inclusiv in prima saptamana de munca am umblat cu, calmante in buzunar laughing. Dar eu am sistemul nervos afectat (nervii fiind ultima problema in aceasta afectiune) in urma altor probleme. Încearcă să iti menti calmul, sa meditezi, sport. Autocontrolul se reinvata in timp, sper ca il voi invata si eu vreodată.

| a răspuns:

S-a dovedit că bolile apar de la stres în majoritatea cazurilor indiferent de ce tip sunt acestea. Deasemenea dacă te superi des mai ales din nimicuri fără un motiv concret poţi avea depresie.

| a răspuns (pentru Nume6):

Nu s-a dovedit nicaieri ca stresul produce vreo boala, nu mai induce oamenii in eroare.

| a răspuns (pentru Feitan):

Nu induu tu oamenii în eroare, e cum zic eu, aha!

| a răspuns (pentru Nume6):

Nu apar bolile asa din orice stres. Daca ar fi asa am fi toti in spitale acum. Intr-adevar toate gandurile noastre au propria lor chimie si ne influenteaza sanatatea dar nu orice stres ne imbolnaveste. Ura si frica sunt cele mai paguboase.

| a răspuns:

Da, afecteaza! Pierzi niste celule nervoase care nu se mai restabilesc, stresezi organismul si toate aceste duc spre cearta, scandal, stari frecvente de nervozitate. Trebuie sa te controlezi singur, sa insipiri adanc pe nas, sa expiri fortat pe gura si sa vorbesti singur cu tine si sa intelegi ca nu merita sa-ti chinui organismul. Starile de nervozitate ti le induci singur, si tot singur le poti stopa sau controla. Orice te-ar enerva, nu merita, trebuie sa te iubesti atat de mult, incat nimic sa nu te enerveze. Iar daca intr-adevar te enerveaza, trebuie sa gasesti o solutie sa nu mai treci prin acele situatii/evenimente.
Lucreaza cu tine si evita sa te enervezi, iti faci singur rau si totul este in capul tau! Zambeste, fii calm si fericit, si vei atrage lucruri frumoase in viata ta!