| Ciocinta_Alexandru_1976 a întrebat:

Cei care se pricep la aceste chestii: De ce somnul de noapte este considerat cel mai odihnitor si cel mai important?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pentru ca cel mai odihnitor si cel mai important este somnul adevarat cu trei faze. Si cum noaptea poti sa dormi neintrerupt, atunci se pot atinge cele trei. Plus ca inca de cand suntem copii, dormim noaptea, cand este intuneric si liniste si nu ne deranjeaza nimic.

Faza 1, este acea stare de veghe in care atipesti, incepi sa iti "pierzi" constiinta si poti te trezesti oricand. Apoi vine Faza 2 cand corpul incepe sa se relaxeze si mintea la fel. Apoi vine Faza 3 adica somnul profund in care nu te mai trezesti asa usor laughing (sau e doar la mine?)
Desigur ar mai fi si starea de vis, in care creierul depunde foarte mult efort si activitate.

Copiii din ce am auzit, parca dupa ora 11 PM incep sa se dezvolte mai bine in somn, iar dupa cateva ore, pe la 3 AM somnul devine pur si simplu o stare de odihna si atat. Asta daca imi aduc bine aminte big grin

| cristimihailov a răspuns:

Tine de corpul uman.
Se cheama ritmul circardian.

E o discutie foarte complexa, asa ca mai bine ia-o asa cum este.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru că noaptea nu ne deranjează nimic, nu suntem perturbaţi de suntele din natură, de membrii familiei, etc. În plus, întunericul (pentru cei care nu le e frică de el, evident) favorizează adormitul mai repede şi un somn mai odihnitor. Se recomandă de asemenea, să nu avem TV sau computer în camera unde dormim.

| MValentin a răspuns:

Pentru ca oamenii sunt fiinte diurne happy. Activitatea noastra se axeaza pe timp de zi si cam atat fiind asta o explicatie cea mai simpla.

| RazvanLegendaVie a răspuns:

Somnul ajuta creierul sa functioneze corect. In timp ce dormim, creierul se pregateste pentru a doua zi, formand noi căi cu ajutorul cărora putem să învățăm și să ne amintim diverse informații.

Studiile arată că un somn odihnitor îmbunătățește capacitatea de învățare. Fie ca învățăm matematica sau cum să cântăm la pian, cum să jucăm fotbal sau volei sau cum să conducem o mașină, somnul ne ajută și ne îmbunătățește procesul de învățare si abilitățile de rezolvare a problemelor. De asemenea, somnul ne ajută să ne concentram mai bine si să fim mai creativi.

| CatalinB11 a răspuns:

Viața pe Pământ este adaptată la rotația planetei noastre. De mulți ani știm că organismele vii, inclusiv oamenii, au un ceas intern, biologic, care îi ajută să anticipeze și să se adapteze ritmului regulat al zilei. Plantele, animalele și oamenii își adaptează ritmul biologic astfel încât acesta să fie sincronizat cu revoluțiile Pământului.
In anul 2017, oamenii de stiinta au izolat o genă care controlează ritmul biologic zilnic normal. Au arătat că această genă codifică o proteină care se acumulează în celulă în timpul nopții și apoi este degradată în timpul zilei. Ulterior, au identificat componente proteice suplimentare ale acestei mașini, expunând mecanismul care guvernează mecanismul de ceas auto-susținut din interiorul celulei. Acum recunoaștem că ceasurile biologice funcționează după aceleași principii în celulele altor organisme multicelulare, inclusiv la oameni.
Cu o precizie deosebită, ceasul nostru interior ne adaptează fiziologia la diferitele faze ale zilei. Ceasul reglează funcții critice, cum ar fi comportamentul, nivelul hormonilor, somnul, temperatura corpului și metabolismul. Starea noastră de bine este afectată atunci când există o nepotrivire temporară între mediul nostru extern și acest ceas biologic intern, de exemplu atunci când călătorim peste mai multe fusuri orare si experimentam starile aferente. Există, de asemenea, indicații că dezaliniere cronică între stilul nostru de viață și ritmul dictat de cronometrul nostru interior este asociat cu un risc crescut pentru diferite boli.
Sper sa-ti fie de folos!

| CataCatalin994 a răspuns:

Asta cu somnul noaptea este cel mai important e un mit, termenul corect e 'comod'. Daca iti izolezi camera de lumina si ai dopuri de urechi bune care izoleaza complet zgomotul din afara, e fix acelasi lucru.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru CataCatalin994):

Nu este nici un mit. Este demonstrat stiintific ca pentru a fi odihnit, un om trebuie sa doarma cel putin 7 ore stelare.

Întrebări similare