Nu trebuie sa-ti fie rusine. Poate i-ai luat chiar de la coafor sau ai purtat o palarie sau o caciula care nu era a ta. Sau de la o perna straina. Nu e o rusine, oricum. Se poate intampla oricui. Intreaba farmacistul si iti va da o lotiune speciala cu care scapi de paduchi intr-o singura zi. Succes!
Cred ca si scapat de paduchi de cand scrie fiecare :) oricum nu-ti fie rusine cred ca toti au trecut o data prin asa ceva. Fata mea a avut cand era foarte mica. Stiu ce ingrozitor poate fi sentimentul. Si acum ma mananca capul cand ma gandesc. Noi atunci am rezolvat cu petrol si cu piaptanul special de os pentru lindeni. Acum sunt mai multe tratamente uita-te la adresele de mai jos
http://www.ecopii.ro/......hilor.html
http://www.sfatulmedicului.ro/......112_7.html
CU GAZ! si eu am avut mai demult ca am luat la de scoala
si mi-am pus gaz in cap si au murit.nu cumpara de la farmacie ca sunt niste porcarii(le-am incercat atunci)pana elimina alea paduchii ia toata familia ta.recomand gazu.rapid si fara complicatii
La tara, cand eram copii, bunica ne dadea cu gaz. Il lasi cateva ore pe par, apoi te speli. Cred ca va trebuii sa repeti ''operatiunea'' de cateva ori. In orice caz poti intreba la farmacii. Nu ai de ca sa-ti fie rusine, ca doar nu ti i-ai dorit.
Te duci la farmacie, astepti pana nu mai este nimeni in magazin si il intrebi pe farmacist. Trebuie sa fie o solutie cu care sa te dai. Poti sa te duci si la dermatolog dar e mai simplu sa cauti o farmacie in celalalt colt al orasului in care stii ca nu o sa mai intri niciodata.
Are la farmacie pedex, dar poti folosi si gaz dupa care ii scoti cu un pieptene rar.ai grija ca astia sunt mai ceva ca raia.bafta!
Nu trebuie sa-ti fie rusine! Trebuie sa consideri ca este o parazitoza care din fericire beneficiaza de un tratament care este cel mai putin agresiv. Exista in farmacii sampoane speciale pentru elimnarea lor. Nu faci referire la localizarea lor
, existand o conduita putin diferita.
Specia Pediculus humanus are doua varietati, Pediculus capitis( paduchele de cap) si Pediculus corporis( paduchele de corp si de haine) si Pediculus inghinalis(Phthirus pubis) Durata medie de viata este de aprox 2 luni, timp in care depun in medie 200 de oua care se fixeaza intr-o teaca chitinoasa (lindina) Ti-am scris toate acestea pentru a te grabi sa lasi rusinea la o parte, nu-si are rostul, ia aceasta infestare ca pe o simpla gripa...care uneori poate avea implicatii mult mai neplacute.
Incearca sa speli toate obiectele cu care vii in contact direct cu zona parazitata.
Succes! ![]()
Nu trebuie sa te tunzi. La farmacie exista sampon antipedicular (parca asa se cheama) care rezolva problema dupa cateva spalari.
Bunica mea folosea gaz pentru noi cand eram mici. Cred ca si acum ar fi cel mai bun.
cu petrol, era o reteta veche de pe vremea cand eram eu copil. Te dai in fiecare seara, vreo 4-5 zile, fara sa te speli pe cap. N-am incercat reteta, e din amintiri. Dar un lucru e sigur, petrolul nu face rau la par, dimpotriva, il intareste. Sanatate.
Mariana
Pai mie im povestea bunica ca venea sotu ei din razboi si erau plin cu paduchi... si se spalau cu petrol si scapau. Dar acum poti si cu spirt. Petrol nu se mai prea gaseste in ziua de azi. Dar poti sa incerci cu spirt. Nu zice nimeni ca trebuie sa te tunzi la chelie, ii o prostie. Succes!
Degeaba te duci la farmacii. stiu pe cineva care tot asa a avut, a luat tot felul de produse de la farmacie. fara rezultat
daca ai oua sau liendeni trebuiesc fiecare adunati cu mana
gazul si orice altceva decat ii omoara nu ii da si jos din par. ei raman acolo si invine in cateva zile.
Seara, inainte de culcare, iti umezesti bine tot parul cu otet, iti pui un prosop alb pe cap si te culci. Dimineata cand te trezesti te speli pe cap.Ca sa fii sigura de rezultat te sfatuiesc sa faci acest lucru timp de doua-trei nopti.Si sa nu-ti fie rusine, nu ai de ce, sunt sigura ca toti au avut o data in viata paduchi.
Am lucrat ceva timp ca educatoare la gradinita si acest lucru se intampla frecvent. Sfatul meu este sa bati spuma bine cateva albusuri de oua... si intinzi pe tot parul... lasi pana se intareste, apoi indepartezi spuma cu apa si te speli normal cu sampon pe cap. Spuma de albus se intareste si cand o dai jos ia paduchii si ouale lor.
Oare o merge pentru ca si eu am luat nu stu de unde pe baiatu meu l-am scapat dar mai trebuie sa fac si eu la mine e mai greu pentru ca am parul foarte des si mare oare o merge
La inceput lasi sa se intareasca apoi te speli pe cap si apoi o scoti?
anonim_4396 întreabă:
drob întreabă: