|

Cum se prepara tinctura de propolis, la 50 gr de propolis cat alcool se pune?

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

La 50 g de propolis poti adauga 250 g alcool de 80 grade, se pune intr-un vas si se incalzeste la 30grade, apoi se amesteca foarte bine.Acest procedeu de repeta de 6 sau 7 ori intr-o saptamana, se lasa sa se limpezeasca si apoi se strecoara, rezultatul astfel obtinut se numeste tinctura de propolis.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Vezi ca a aparut propolis glicolic, si e mai bun, ca ala alcoolic arde ( de ex nu e bun pentru afte, iritatii)...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pana in prezent eu nu am auzit de o reteta de tinctura de propolis sa se incalzeasca, pur si simplu se lasa la macerat 14 zile chiar si mai mult. Alcoolul face ceea ce este necesar, nu este nevoie si de caldura pentru ca aceasta face alte transformari. Gasiti reteta aici:

http://blog.jorjette.ro/cum-se-face-tinctura-de-propolis/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La 100 ml alcool de peste 80 de grade se adauga 20 g propolis.
Alcoolul amestecat cu propolis se introduce intr-un vas, se incalzeste la 30-35 grC si se amesteca bine. Aceasta procedura se repeta zilnic, timp de o saptamana.
Dupa aceea, se lasa la decantat si se alege lichidul curat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La 100 ml. de alcool se pun 20-30g de propolis dar acesta trebuie foarte bine maruntit (poate fi pus la congelator pentru. putin timp si apoi se razuieste cu un cutit).
Se procedeaza apoi cum a spus " cube" mai sus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează