| Afsdghvcs a întrebat:

Cum tratez iphondria si ce efecte negative poate avea, de 3 luni au inceput sa mi apara aceste efecte iar acum este clar ca am aceasta boala.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| acerr a răspuns:

Maninca fructe!
pai este o boala imaginara! crezi ca ai ceva,,, si in momentul in care tu gandesti ma doare capul,,, chiar o sa te doara! nu te gandi la boli,creierul preia ori ce idee cat de stupida e,vorbeste tare ma simt bine nu ma doare nimic! tu singur derutezi creierul,el da semanale de alrma in tot organismul,fii convins ca nu ai nimic,dar nu te gandi mereu la boli, pentru ca ce spui si ce gandesti transmiti,,, in univers si in creierul tau! aveam si eu cu ani in urma problema asta, dar numai tu rezolvi! NU AM NIMIC, ASTA SA SPUI NIN STOP, RAZI DANSEAZA, FENTEZA CREIERUL

4 răspunsuri:
| Afsdghvcs explică (pentru acerr):

Eu comparam stresul cu imaginatia.rolling on the floor)

| Username272 a răspuns:

Ipohondria este foarte greu de tratat deoarece persoanele care sufera de aceasta afectiune refuza sa creada ca simptomele lor sunt rezultatul unor cauze psihice sau emotionale, mai degraba decat fizice.

Terapia de sustinere
In cele mai multe cazuri, cel mai bun curs de actiune pentru un ipohondru este de a ramane in contact cu un medic specialist. In relatia medic-pacient, medicul poate monitoriza simptomele si poate fi atent la orice schimbare care ar putea semnala o boala medicala reala. Abordarea principala a doctorului este de a se concentra pe sprijinirea pacientului si de a fi sigur ca acesta nu face teste si tratamente inutile.

Medicamentele
Medicamentele pentru depresie sau anxietate sunt, unoeri, folosite in cazul persoanelor care sufera de ipohondrie.

Psihoterapia
Psihoterapia, in special terapia cognitiva, poate fi de ajutor in schimbarea gandirii si a comportamentului care contribuie la aparitia simptomelor. Terapia poate ajuta persoana afectata sa invete modalitati mai bune de a face fata stresului si de a-si imbunatati functionarea sociala. Din pacate, cele mai multe persoane cu ipohondrie neaga existenta problemelor mentale sau emotionale, ceea ce le face destul de rezistente la psihoterapie.

| acerr a răspuns (pentru Username272):

NICI vorba
citeste mai mult, de ce sa iti imaginezi un cancer la prostata daca nu il ai, o data ce ai dat alrma cu prostata te asigur ca incep problemele, NU FITI mamaliga.Tu iti conduci creierul nu el pe tine

| acerr a răspuns (pentru Username272):

Mai lasati naibii atatea citate stintifice,stres depresie,ce naiba? chair crezi ca stiinta rezolva totul? Eu ma conduc pe mine
idei gresite,imaginatii absurde de orice fel,ma vad bolnava, moarta, oare cat mai traiesc? Omul traiaeste atat cat vrea, a spus un medic chinez! pofta de viata nu trebuie sa dispara niciodata! o data ce mori nu te mai intorci, profita de viata!