| LovedbyGrace a întrebat:

Dacă cineva rămâne fără aer suficient atunci când se supără sau când se întristează și simte ca și cum ceva greu i-ar apăsa pe piept...pentru acest lucru există vreo explicație medicală?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
33 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Da, medicina ar trebui sa explice majoritatea lucrurilor ce tin de om :)
https://www.medlife.ro/......resat.html

| Mosotti a răspuns:

Exista, se numeste anxietate! Dar am impresia ca ti-am mai zis dupa simptome care le-ai descris.

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru Adkins):

Da, eu am mai zis, dar nu face nimic cu privire la asta, si uite asa tot va avea simptome, nu ii convine ce aude, si mai bine se face ca nu stie ce este, in speranta ca e ceva in afara problemei asteia, ca nu ii da bine ei sa aiba o problema psihiatrica, si nu accepta ca ar avea.

Tu nu vezi ca nici data trecuta n-a intrebat mai multe la ce am zis? N-a comentat nimic, mie cand imi zicea cineva ziceam "aaa, ia zi mai multe..ca vreau sa scap de problema, cum e? Unde sa ma duc? Ce medic sa intreb?". Dar eu nu aveam treaba sa nu accept ca am anxietate, si analizand ce a zis ala sau aia, am constientizat ca aveau dreptate, m-am dus la medic si am rezolvat anxietatea.

Si se va duce peste tot, si nu se va ajunge la diagnosticul corect, pentru ca va evita psihologul si psihiatru, asa ca aia este, evita pe aia ca nu vrea sa auda ce nu vrea sa auda.

E dreptul ei, dar nu e prea okey, ca se pare ca o deranjeaza din moment ce a mai intrebat ceva de genul. Fuga de problema nu duce la rezolvare, ci uneori la cronicizare sau agravare. Dar fiecare isi alege drumul in viata.

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru Adkins):

Nu din cauza emotiilor excesive, din cauza unui defect genetic, asta e, ca si emotiile alea excesive tot dintr-o dereglare vin.
Pai la ea e deja cronicizat, ca mereu pasteste din astea, din scoala tot o pateste, cred ca ea e cea care a intrebat ce se intampla de, cand se uita profa la ea sau vroia sa-i vorbeasca, era jale.

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru Adkins):

Lasa tu traumele, ca multi au aceleasi traume dar nu dezvolta aceleasi probleme. Si traumele actioneaza pe un fundal genetic.
De aia la acelasi factor de mediu, multi oameni reactioneaza diferit.

Unu cade din pom si zice "aia e, nu inseamna ca data viitoare mai cad, deci ma voi urca in continuare in pomi, ca-mi place".
Altul zice invers "AOLEU, daca cad iar? NUUU ma mai urc, am o frica teribila de urcat in pomi".
Deci e clar.
Tu lovesti in plafon cu aceiasi forta ca si in alt plafon, dar depinde de sensibilitatea plafonului daca cedeaza sau nu.

| LovedbyGrace explică (pentru Mosotti):

Mulțumesc pentru efortul de a scrie aceste mesaje. happy

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru Adkins):

Incorect, sunt oameni de fier care nu pica decat daca le crapa inima sau ceva fizic, omul e adaptat sa reziste f puternic, la cat de grea era viata in trecut, ce trebuia? Sa cada? Pai sclavii aia erau batuti, munciti in prostie, nemancati, era o trauma extrema si nu mai cedau.

Dar acum apar din astia sensibili ca nu se mai duc in mod natural, pe vremea aia care ceda, murea si de aia nu auzeai de depresivi, anxiosi.
Si na, daca astia supravietuiesc, sigur ca pica.
Acuma toti cu probleme genetice se reproduc, si iti dai seama ce iese, din ce in ce mai multi oameni cu probleme in lume.

Si dat fiind asta, mda, e necesar sa ne ferim de traume, fie ele mai mici fie mai mari.

| Mosotti a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Cu placere, nu e un efort, este o placere, sunt forumist de meserie cum s-ar zice.

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru Adkins):

Pai creierul e tot organ, anxietatea e boala de organ, toate bolile psihice sunt boli de organ ca si ficat, pancreas, inima, etc.
Asa ca...doar ca, cand te doare inima simti asta sau nu mai bate bine, daca pancreasu e dus, faci diabet, iar daca creieru e defect in anumit fel, ai boli psihice ca si simptome, e simplu.

In loc sa faci diabet cand pancreasu e bolnav, faci anxietate si depresie sau altele daca zona din creier care se ocupa de asta, e defecta.

Răspuns utilizator avertizat
| LovedbyGrace explică (pentru Adkins):

Atunci tind să cred că este de la tiroidă... straight face

| Mosotti a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Mda, si tiroida poate da depresie si anxietate! Adica low tiroida, poti face analiza TSH si FT4 sa vezi. Ai nimerit e posibil.
Uitasem sa zic asta.

Majoritatea medicilor dau doar TSH, daca e peste normal atunci ai functia redusa la tiroida, adica automat ar denota ca e un FT4 mai jos decat normal, el e hormonul tiroidian.
Dar eu am facut si FT4, ca ar fi situatii cand TSH e normal si FT4 sub normal, si atunci e clar ca functia tiroidiana este mai jos decat normal.

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru Adkins):

Cum nu? Pai daca creieru nu e afectat nu apar boli psihice, ele apar cand chimia creierului este dereglata.
Bine depinde cum e afectat, ca poate fi afectat pe alte zone si in alte feluri si sa nu apara boli psihice, ci sa fie simptome neurologice, eu vb cand se defecteaza pe ramura aia.

Dar uite ca fata a zis ceva f bun, si de la probleme cu tiroida poate avea depresie si anxietate, trebuie verificat, omisesem sa zic asta. Si FT4 mai jos deca trebuie, poate deregla chimia din creier, dar nu in toate cazurile.

| LovedbyGrace explică (pentru Mosotti):

De fapt, e mai sus decât e normal...

| Mosotti a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Pai...atunci e posibil ca de acolo sa ai! Trebuie intrebat un medic endocrinolog.
Adica e posib ca de la low tiroida sa faca omu depresie, si de la high sa faca anxietate adica agitatie, neliniste, ca asa e in hipertiroidism, puls mai ridicat, alert, vioi, etc.
Deci daca e de acolo o sa scapi daca medicul normalizeaza functia tiroidiana.

Ai grija ca... functia tiroidiana peste normal poate afecta in timp ochii! Avantajul e ca poti manca mai mult ca nu te ingrasi, dar...sunt si dezavantaje.

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru Adkins):

Da, corect cu tiroida, asta ziceam si eu. Si acolo e noroc, ca daca se rezolva problema, dispare si anxietatea sau depresie ori ambele.
Dar daca e okey cu tiroida, atunci e vorba direct de de reglarea creierului, si atunci devine mai complicata treaba.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Respirația e legată de emoție, de supărare.
Eu doar atât știu, că in stare de panică ajută să inspiri adânc, rar.
Se pare că atunci când din minte sunt trimise semnale de ingrijorare respirația devine mai pripită.

| Anonim a răspuns (pentru anonim_4396):

Am vrut sa scriu mai rapida.
P.S.esti una din persoanele dragute de pe aici.
Ma bucur ca existi.

| LovedbyGrace explică (pentru anonim_4396):

Dacă zici tu... Mulțumesc. big grin

| Jus7t a răspuns:

Poți să mergi la medic să îți faci un control, ar fi cea mai bună idee.

| al0o0o0 a răspuns:

Poate fi un simptom al mai multor probleme medicale. Nu sunt medic sa iti zic exact si nici nu vreau sa-mi dau aiurea cu parerea, deci cel mai bine ar fi sa te duci la un consult medical si sa-ti explici acolo problema in amanunt.
Tot ce pot sa-ti spun e ca mie imi pare asemanator unui atac de panica ce ai descris tu acolo, atac care este specific persoanelor ce sufera de anxietate.

| h379m3973423 a răspuns:

Bună,
Este serioasă treaba. Este foarte posibil ca respectivul/a să aibă o problemă la inimă(aortă)! Să facă un consult la cardiolog.

| Byb2001 a răspuns:

Si mi e mi se mai intampla, dar incerc sa trag are pe nas, mai caut meditati yoga pe net ma mai linisteste mai iau un sedative pc.