| JusTPauL a întrebat:

Dacă îmi fac doar analizele de sânge, se poate afla dacă am luat ceva boli în urma contactelor sexuale neprotejate? Sau e nevoie de ceva analize mai speciale?
Nu am mai făcut asa ceva nu știu exact cum sta treaba.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| GeorgianaDiaconu a răspuns:

Hiv ul este in sange, deci analizele de sange sunt suficiente pentru a depista daca ai vreo boala cu transmitere. Daca intr-adevar esti infectat, analizele de dupa se fac la un cabinet special care se ocupa cu boala respectiva dar vei fi indrumat de doctor daca din nefericire este cazul. Hivul este in sange, sangele e bolnav, deci poti depista daca ai. Multa sanatate si noroc!

| Jassmina a răspuns:

Doar daca ceri teste specifice, precum HIV, sifilis, HPV, clamidia... pentru ca la teste generale de sange nu ies bolile cu transmitere sexuala.

| ViolaTM a răspuns:

În mod normal este suficient. Însă dacă suspectezi o boală anume este bine să vorbeşti cu medicul tău.
Acum te Poti testa şi acasă de boli venerice. Nu ştie nime dar costă. https://youtu.be/DbQeGer6kM4

suntserios
| suntserios a răspuns:

E nevoie de analize specifice bolilor cu transmitere sexuala

| RAY a răspuns:

Nu,daca faci analize normale, nu se vede asa ceva, dar se poate vedea ca ai o infectie dar nu ce fel de infectie

| JusTPauL explică (pentru Jassmina):

Sunt costisitoare aceste teste dacă le cer sa îmi fac pentru fiecare în parte?
Normal nu cred ca am asa ceva, dar n'am făcut analizele de foarte mult timp și as vrea sa le fac și pe acestea sa știu eu ca sunt în regula.