anonim_4396
| Anonim întreabă:

Va salut, va rog frumos sa ma ajutati, sunt destul de ingrijorat in privinta asta.
Miercuri am facut sex cu o colega, protejat, inisa, la un moment dat, cand am scos penisul prezervativul atarna, sincer nu imi mai amintesc prea bine cum era, cert este ca " atarna " sa zic asa, imi cer scuze daca nu m-am exprimat prea bine. Acum, eu sunt destul de ingrijorat din cauza unei posibile boli ( stiu ca probabilitatea este foarte mica, insa ...cine stie ). Sunt sportiv, la fiecare 6 luni fac vizita medicala in care mi se recolteaza sange. In urma acelor analize, doctorii imi pot spune daca eventual am luat ceva ( hiv )? Sau e nevoie sa fac alt tip de analize. Acum, as vrea sa va intreb cam la cat timp as fi convins 100% ca nu am nici o problema daca as face analizele, ma puteti lamuri si pe mine? va multumesc.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Analizele de hiv se fac doar la cerere si cele mai bune rezultate ies la 6 luni de la posibila infectare

| Andersann a răspuns (pentru suntserios):

Deci la vizita medicala pentru sportivi nu sunt depistate?

| Emilian65 a răspuns:

La 3-4 saptamani de la actul sexual incep sa apara primele simptome ale unei boli sexuale.Dar mai bine ar fi sa consulti un medic sau sa faci niste analize de sange pentru a te convinge daca ai contactat sau nu o boala sexuala.

anonim_4396
| Anonim explică:

HIV-ul se poate depista prin testul ELISA, se poate face la 3 luni după contactul sexual neprotejat, dar îl repeţi la 6 luni pentru a fi sigur.
Cel mai probabil n-ai şi te îngrijorezi aiurea.
! Nu este depistat la analizele de rutină.

| UnTipMisto a răspuns:

Stai liniștit... Actul sexual cu prezervativ te protejează 99% ca la sfârșit poate cădea singur de pe penis, asta e datorită terminării actului din partea ta, mai exact după orgasm penisul se retrage si prezervativul poate atârna... Dacă te-ai oprit si nu ai mai continuat nu ai de ce sa-ți faci griji.

| Andersann a răspuns (pentru UnTipMisto):

Cam ai dreptate, insa nu am terminat, doar am scos penisul putin si am observat ca prezervativul atarna, efectiv era imposibil ca acesta sa nu mai fie " prins " de penis, ca daca nu mai era, nu atarna, nu?

| DarkCrina a răspuns:

Nu sunt depistate la vizita medicala pentru sportivi. Ei cauta anumite lucruri in analizele alea. Asa si tu, daca vrei sa te controlezi de BTS (boli cu transmitere sexuala) trebuie sa cauti exact boala aia la analize. Nu iti fac aia analiza universala care te cauta de toate bolile existente.
De asemenea sunt boli pe care le poti depista numai la dermato venerolog. Si mai sunt si boli asimptomatice.