| VanessaLove04 a întrebat:

Daca stau prea mult sa ma uit pe telefon, va trebui sa port ochelari? Daca da, e posibil in prezent, sau in batranete? Si cum sa scap de "dependenta" asta?

Multumesc anticipat! Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DixieP a răspuns:

Da. Eu una port ochelari de un an de zile din cauza telefonului, pc-ului si a cititului. Apoi daca esti o persoana mai nocturna este posibil sa ti se inroseasca ochii si vederea sa iti slabeasca.
Nu îmi dau seama daca acum va trebui sa porti ochelari sau mai târziu, însă, daca zici ca stai mult pe telefon, ar trebui te duci la un control.
Eu una sunt dependenta de telefon doar pentru muzica, deci nu e musai sa stau cu ochii in el non-stop. Ca ma mai uit uneori 10-15 minute pe retele de socializare e partea a doua.
Dar am fost si eu dependenta, in adevăratul sens al cuvântului, de telefon. Asta s-a întâmplat acum vreo doi ani, pentru vreo luna si ceva, când l-am primit.
Serios, Windows Phone are atâtea probleme cu softu' încât iti taie de la rădăcina si cea mai mica dorinta de a sta mai mult pe el.
Acum nu e nevoie sa iti schimbi telefonul cu altul doar ca sa treci peste dependenta. Asta trebuie sa vina de la tine, din subconstient. Încearcă sa iti umpli programul cu o varietate de activitati si sa mai uiti de telefon. happy

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Posibil sa ai nevoie, posibil sa nu ai nevoie de ochelari nu e o regula

| 1918 a răspuns:

La un moment dat, o sa ai nevoie de ochelari. Uita-te pe strada si vei vedea multi ochelaristi, tineri. Toti suntem dependeti de tehnologie. Este utila, ne face viata mai usoara, intr-adevar, dar exageram cu Facebook-ul, Youtube-ul si jocurile. Iti recomand sa te apuci de citit. Poti folosi tehnologia, dar in loc sa stai 6 ore pe Facebook, incearca sa stai 3, iar in timpul ramas citeste, antreneaza-ti creierul. O zi minunata!

| Garfield_Mario_2000 a răspuns:

Depinde cat de mult stai, cat de aproape stai de ecran si cati ani ai

| Ilie_Robert_1991 a răspuns:

Poti purta ochelari pana la 18 ani, atunci poti sa iti pui lentile de contact.

| D3I3 a răspuns:

Haide să-ți povestesc ce s-a întâmplat cu o prietenă a verișoarei mele.
Folosea telefonul în permanență, vreo 5-6 ore sigur, chiar mai mult. Peste un an, a decis să facă un control la medic. Și știi ce i-a zis medicul? Că vederea ei e pe ultima sut de metri și dacă continuie așa rămâne oarbă.
Depinde de tine, îți iei frumușel telefonul, îl bagi într-o cutie și-i rogi pe părinții tăi să-l ascundă pentru întreaga vară. Și să-ți cumpere numai unul pe butoane pentru sunat, dar dacă aveți telefon fix acasă e bun și ăla. Dacă vrei puțin pe net, seara 1 oră maxim pe pc.

Bula
| Bula a răspuns:

Da, literele foarte marunte, precum si lumina ecranului obosesc foarte puternic ochiul, iar dupa un timp vei fi nevoit sa folosesti ochelari tot mai puternici.
Vinde-ti telefonul "destept", iar din banii primiti pentru el iti poti cumpara un telefon simplu, cu butoane pentru convorbire, iar din diferenta te poti distra mult mai bine in timpul vacantei!

| Iepuu a răspuns:

Pai nu sta foarte mult pe telefon eu am stat si acum port ochelari pentru un an, incearca sa nu stai noaptea si nu sta cu telefonul prea aproape de ochi, poti scapa de dependenta cu psihicu adica daca o data vrei sa lasi telefonul jos si sa nu mai stai pe el incearca s.o faci pana la capat sau ocupate cu altceva

| VanessaLove04 explică:

Daca sa spunem ca as avea nevoie de ochelari, dar scap de dependenta asta cu telefonul, pot scapa de aceasta nevoie de ochelari?