| wishy a întrebat:

Daca te speli pe cap si apoi stai in frig chiar racesti sau e doar un mit?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

Nu racesti, faci meningita si mori.

| Ineys a răspuns:

Nu. Racesti din cauza virusurilor. La fel ca si in perioada asta cu coronavirus. Pui mana pe ceva, apoi pui la gura si stii povestea.

Frigul sau chestia cu parul ud sau mai stiu eu ce ar putea sa-ti provoace o raceala daca ai intra in hipotermie pentru ca te face mai vulnerabil.

Iarna racesti mai mult din cauza ca e mai frig si virusurilor le place asta, umiditate crescuta, stai mult in casa si nu prea face nimic ceea ce nu e bine pentru tine etc etc.

| Ineys a răspuns (pentru Ineys):

For the record sa zic asa, am iesit iarna trecuta mereu la cateva zile afara in tricou si pantaloni scurti si nu am tusit o data. Iarna asta... am racit de cel putin 3 ori si am fost mult mai precaut cand a venit vorba de iesit afara.

| Kevinn2000 a răspuns (pentru Ineys):

Ai o alimentație cât de cât sănătoasă? Faci sport acasă? Măcar o încălzire, niște flotări, ceva? Te-ar ajuta să răcești mai rar.

| WhiteLife a răspuns:

Apa se evaporă cu consum de căldură, de-asta atunci când ești ud pe cap îți este frig. Organismul nostru e sensibil la frig, pentru că trebuie să facă un efort suplimentar să mențină căldura corporala. Sigur că depinde de cat e de frig și cât de mult timp stai așa, dar e bine pe care posibil sa ai grija, mai ales că creierul e important happy

| JicaContra a răspuns:

Ca sa te infectezi cu ceva, ORICE ar fi acel ceva, TREBUIE ca acel ceva sa fie in cantitati suficiente
in general chestii naspa exista continuu in jurul nostru, dar in cantitati mici sau foarte mici

DAR

cand faci organismul sensibil (de exemplu iti uzi parul MULT (nu, daca esti tuns la 1mm lungimea parului NU se pune tongue ) si iesi in frig atunci asta se pune) deci O INCASEZI

| Kevinn2000 a răspuns:

Din câte știu, poți răci, sau chiar mai rău, poți face o boală care te poate ucide în cam 2 zile, dar sunt cazuri mai rare. De exemplu am auzit că o femeie a fost la salon, era frig afară, iar ea se coafase, și făcuse baie la cap acolo la salon înainte să se coafeze, iar a doua zi sau a treia, a murit, șansele să supraviețuiască sunt cam mici, știu că trebuie să nimerescă medicul exact punctul care trebuie undeva la ceafă sau nu știu exact, nu știu nici ce anume face.
Oamenii cu imunitatea bună, nici măcar nu răcesc.
Din propria experiență zic că eu ieșeam afară iarna, cu fesul în cap, uneori și fără fes, iar eu ieșeam după cam 10-20 de minute după ce făceam baie la cap. Uneori stăteam până la o oră si după ieșeam. Țin să menționez că uneori mă durea capul, dar rar. Și nu mă durea rău... Nu știu dacă are legătură, dar na. Sincer să fiu acum nu m-aș mai risca să ies așa. Nu recomand nimănui să iasă afară imediat cum face baie, indiferent de anotimp. Porii se închid după minim 2 ore, așa știu eu, deci la minim 2 ore după ce faci baie la cap, ai voie să ieși.

| AlexMh a răspuns:

Normal ca poti sa racesti, mai ales la extremitati... am cazuri, persoane pe care le cunosc care au facut si paralizie faciala... Nu e de joaca! Porii sunt deschisi. Corpul are nevoie de aclimatizare. Intreaba orice doctor! Sa nu mai vorbesc de efectul asupra oaselor in ani de zile daca faci des lucrul acesta.