Trebuie să porți un brâu. Trebuie să te ferești de curenții de aer, și mai ales să nu stai în frig fără brâu.
Există la farmacie:
-alifii pentru dureri lombare
-pastile pentru dureri lombare.
Poți să mai înlocuiești câteodată și alifia cu plasturi cu mentă.
Lipsa de protecție în tinerețe a organismului, duce la probleme destul de grave.
Ferește-te de greutăți și mișcări bruște. Când stai cu geamul deschis să porți obligatoriu și brâul.
Toți tinerii care îi vezi cu mijlocul gol, cu haine subțiri pe ei sau cu geci scurte, toți aceștia vor avea probleme de mijloc câțiva ani mai târziu.
Nurofenul nu se ia pentru prostii de genul si nici nu isi face treba cum trebuie.
Pentru dureri lombare, ai nevoie de exercitii de intindere sau o consultatie la kineto-terapeut
Mergi la doctor și-ți faci un RMN Lombar. Probabil ai hernie de disc. Nu te mai apleca, nu mai face mișcări bruște. Chiar dacă ești tânăr poți avea hernie. Acum depinde în ce stadiu este. Alea grave se operează, alea mai puțin grave se sub control.
Eu o țin pe a mea sub control de vreo 5 ani deși aș fi de operat. Dar nu am mai ridicat greutăți, am fost atent la aplecări, am făcut kinetoterapie și fac aproape zilnic singur acasă pentru că deja știu mișcările și merg și la bazin la hidrokinetoterapia, adică kineto în apă.
Multă sănătate.
Girly97 întreabă: