| Nicolae131 a întrebat:

De ce am parul asa rar in spatele capului si cred ca chelesc, uitati-va la pozele astea http://imgur.com/a/FK4Fqr1
Eu nu aveam asa inainte, de cateva luni observ ca am o portiune de cap cu par foarte rar, pana acum nu aveam parul asa rar, mentionez ca am 19 ani jumate. Oare e din cauza stresului si depresiei?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| batranulintelept77 a răspuns:

Zona e foarte neobișnuită pentru chelire, mă așteptam să fie mai spre vârtej. Sunt oameni care au tot creștetul chel, dar au păr la spate și în părți. Deci dacă în tot restul capului părul este în stare perfectă, având în vedere și vârsta, aș zice că nu e vorba de alopecie aici. Probabil o cădere periodică a părului normală sau o așezare proastă a părului.

| Floareasoarelui26 a răspuns:

In afara cauzelor genetice, caderea parului poate fi cauzata si de anumite afectiuni, printre care si cele de ordin psihic.

Insa zona este destul de neobisnuita pentru un inceput de calvitie. Porti des sepci, fesuri?

| Nicolae131 explică (pentru Floareasoarelui26):

Nu port insa in trecut stateam cu capul rezemat de perete pe zona aceea.Nu am persoane cu chelie in familie. tata are 60 de ani si nu e chel.

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Nicolae131):

Am intrebat pentru ca pare o rarefiere din cauza unei frictiuni repetate.Si daca spui ca te rezemai des in acel punct, asta ar putea fi explicatia.

Daca aceasta ar fi cauza, in mod normal, ar trebui ca cel putin o parte (daca nu majoritatea) firelor de par sa creasca din nou.Acest proces poate dura cateva luni de zile. Daca poti, roaga pe cineva sa se uite si sa iti spuna daca observa sa existe firisoare de par in crestere sau daca inca sunt vizibili porii radacinii piloase. Daca da, isi vor reveni la normal.