| Elelena65 a întrebat:

De ceva timp ma doare foarte tare urechea stânga, mă doare când ating partea din spate a urechii unde am gaura cercelului, și chiar și când nu pun mâna pe ureche tot simt o sensibilitate în acea zonă. Am observat că acea durere pleacă pe gât în jos pentru că în timp mă îmbrăcam într-o bluză care era destul de îngustă în zona gâtului, când am luat pe mine bluza m-a durut destul de rău urechea iar durerea se lăsa pe gât în jos. De la ce să fie? Este posibil să am infecție la ureche? Nu am luat în seama până acum durerea pentru că am crezut ca este din cauza cercelului, dar daca era din cauza cercelului pleca durerea pe gât în jos?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
| ValentinMihai78 a răspuns:

De ce nu ai mers la medic până acum? Sau vrei să ajungi la UPU?

| Elelena65 explică (pentru ValentinMihai78):

Nu am putut ajunge

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru Elelena65):

Scuze se pot găsi ușor! Dar, ca om trecut prin spitale, UPU, îți spun atât: mulți din cei care ajung la UPU, regretă că nu au mers mai repede la doctor!

Inteleg. Eu nu sunt asigurată de aceea nu m-am dus, plus ca am avut alte probleme cu o unghie incarnata

Dacă mergi la UPU beneficiezi de asistență medicală de urgență gratuită, chiar dacă nu ai asigurare medicală!

Inteleg, dar nu știu dacă ma primesc nefiind o urgență medicală

Da, te vor primi.

| Năsăud a răspuns:

Pe gât sunt ceva mușchi care se blochează din trei cauze: deshidratarea, frigul, lipsa de vitamine.
A, și mai e o categorie de oameni care fac duș si nu stau jumătate de oră in halat pufos să se inchidă porii pielii, așa că un mic frig sau vânt intepeneste muschii.Vara și răcoarea din casă e de ajuns să te blochezi.

| Elelena65 explică (pentru Năsăud):

Da dar problema e de la ureche, urechea mă doare in principal unde este gaura cercelului

| Năsăud a răspuns (pentru Elelena65):

Dă cu ceva spirt sau betadină. Poate e infectie.
Ai schimbat cercelul?

Da,eu de obicei numai când ies îmi pun cercei

Păi,atunci dă-mi voie.Inainte să pui cerceii pune spirt din belșug pe ei.
Altfel faci infectie.
Acum cred că trebuie să dezinfectezi bine gaura urechii.
Poate trebuie chiar o alifie cu antibiotic fucicort sau altceva similar.

Da, până acum nu am dezinfectat cerceii, ii voi dezinfecta, mulțumesc. Am Fucicort și Baneocin cremă, le-am luat pentru unghia încarnată, sunt recomandate și pentru ce am eu la ureche? Am pus pe cineva să se uite in spatele urechii și mi-a spus că am ca un coș în zona unde este gaura cercelului

Roagă pe cineva să pună pe acel ca un coș betadină(e de fapt infecție,nu coș). Dupa câteva minute pune destulă cremă fucicort si deasupra un plasture(ar fi bine să aibă plastic unde e crema iar restul să fie din hârtie ca să respire).
Lasă plasturele acolo trei zile,fara să umbli la el si se vindecă.
Repet, e bine să ai plasturi performanți, eu folosesc unii de hârtie ce respiră, doar unde e crema are ceva mai sintetic, un pătrățel.

Mulțumesc mult