Ai o masea cariata pe acea parte iar nervii maxilarului au devenit mai sensibili pe acea parte din cauza asta si te-a tras curentul! Ai dormit cu geam deschis la locuinta sau ai calatorit cu ceva care avea geamul deschis etc. Deci nimic serios, e din cauza curentului iti va trece dupa cateva zile.
Ar trebui sa ma duc la dentist? Intr adevar am două masele cu plomba, dar nu am nervul scos la ele, una este pe partea de jos și cealaltă pe partea de sus în partea stânga unde am și durerea de obraz, nu știu dacă are legătură. Am vazut ca ma doare când mănânc rece măseaua de sus
Daca nu ai dureri insuportabile nu te duce ca-ti va trece!
Nu-ti recomand sa-ti scoti nervii maselelor ca acea masea va deveni un dinte mort iar ce e mort nu rezista mult timp! Iti va cadea dintele! Deci mergi la dentist daca durerea e insuportabila si persista 6-8 luni sau mai mult, atunci da nu ai de ales dar daca te doare numai atunci cand te trage curentul, rezista si fereste-te alta data sa nu te mai traga curentul! Iar cu durerea rece/cald iti va trece dupa 1-2 ani dar pe urma vei avea un dinte pentru toata viata chiar...
Ok, mulțumesc. Sincer nu prea am, dar de frica infecției m as fi dus. Deși știam ca la infecție ai dureri groaznice, știu de la mama care a avut infecție la o masea și nici măcar nu se putea ridica din pat de durere, de asta sper ca nu e cazul meu ca pe mine nu ma doare asa
Mai am o masea tot pe partea stânga sus cu nervul scos, dar nervul la acea masea este scos de 4 ani, nu știu dacă e posibil sa ma doară acea masea, am văzut ca are o carie dar ma gândesc ca dacă are nervul scos nu ar trebui sa ma doare numai dacă are infecție. Ma doare și cand mestec mancarea care este mai tare, sau dacă mănânc semințe
Infectie poti face indiferent daca e nervul scos sau nu! Infectia nu se face din cauza nervului ci din cauza sangelui de la gingii si gingia in zona dintelui cariat se infecteaza cand e vorba de infectie nu nervul maselei... Deci daca vezi ca culoarea gingiiei in zona dintelui cariat e un rosu aprins sau stiu eu ce alte culori mai pot fi atunci sunt probleme de infectie. cu cat culoarea difera mai mult cu atat infectia e mai grava! dar cum am zis nu cred ca e si cazul tau...
Nu stii tu care ai durerea. De unde sa stim noi?
Dar nu e bine daca te doare tot. Poate fi invers, de la ureche.
Mergi numaidecat la medicul de familie. Te vede si te trimite unde trebuie.