| dyanutza22 a întrebat:

De la ce creste parul de pe corp? Si ce-i fac sa numai creasca? Serios! Sunt fata si am foarte mult par in anumite zone unde nu au nici baietii! Si e enervant,imi creste repede si firul e foarte gros, si negru! Daca ma epilez intr-o dimineata pana seara a crescut inapoi, trebuie sa fac asta in fiecare zi...Si nu-mi permit luxul de a merge la doctor...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Ai hirsutism, probabil. E o dereglare hormonala ce necesita investigatii de laborator si tratament. De obicei, aceste dereglari hormonale merg si cu disfunctii ovariene( ovare polichistice), asa ca ar fi bine sa mergi la un endocrinolog.

| Zenithf a răspuns:

Spune-mi te rog unde nu ne creste par, sa stiu si eu. laughing
In afara de doua petice micute sub ochi (cand sunt mai barbos sotia zice ca-mi pupa numai "patratelele", adica aceste petice), gat, palme si talpile picioarelor, eu sunt ca un maimutoi. laughing
Si acum, serios, imi pare rau pentru voi ca, cu atata moda, nu va puteti bucura indeajuns de viata.

| IMC90 a răspuns:

Ai cam mult androgen. Solutiile ar fi urmatoarele :

- Anticonceptionale (nu recomand)
- Epilare definitiva cu laser (zici ca nu-ti permiti luxul)
- Sa continui sa te epilezi ca pana acum
-

| Zazu a răspuns:

Din cauza schimbarilor hormonale.
Epilarea "definitiva"nu o face nimeni in astfel de cazuri, pentru ca pilozitatea este data de indicii hormonali.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Cred că e vorba despre hirsutism - o afecţiune care se datorează excesului de androgeni ( hormoni masculini ) şi care, aşa cum spunea şi Abh, se poate datora unor dereglări hormonale sau unor probleme ovariene ( sindromul ovarelor polichistice SOP ).

Pentru detalii vezi articolul de la linkul :
http://www.csid.ro/health/hirsutismul-la-femei-cauze-si-tratament-4350486/

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( ovar polichistic, etc. ) - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană şi/sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

NU e vorba de "luxul de a merge la doctor", TREBUIE să pui mai mult "PREŢ" pe sănătatea ta!