Venind din partea cuiva care chiar are aparat dentar fix de vreo doi ani de zile: nu m-a durut deloc atunci cand mi l-a pus.
Ba din contra, mi s-a parut relaxant.
Problema vine de abia dupa ce ti-l pune caci, na, iti strange dintii si dupa cateva ore incepe sa se accentueze durerea. Cel mai naspa a fost in prima zi cand am incercat sa mananc, nu am reusit. Nici macar mamaliga de-aia moale, nimic. Doar apă.
Dar dupa vreo 3-4 zile lucrurile s-au mai linistit si puteam sa mananc linistită orice imi doream.
Adevarul este ca acum mananc inclusiv nuci, alune, carne tare, paine prajita, musc din mere etc... In afara de guma de mestecat, care chiar e periculoasa, nu imi impun restrictii
Daca imi pica un brecket ma duc si mi-l pun la loc.
La inceput m-au speriat mai rau restructiile astea cu mancare, dar pe urma mi-am dat seama ca nu ai cum sa ai atatea restrictii in ani de zile si nu se intampla nimic daca te abati putin de la conduita. Cel putin dintii mei s-au indreptat extrem de mult in primele luni. Cu si fara muscat din mere sau baut sucuri.
Iar de atunci, in fiecare luna cand imi strange elasticele, nu mai doar deloc. Simt o mica presiune, dar nu e ca si cum ar durea. Ba din contra, imi da o stare de bine ca simt că impinge dintii in directia corecta.
Deci, in concluzie, durerea difera de la o persoana la alta. Cine iti da un raspuns fix cel mai probabil nu are aparat dentar si nu stie neaparat ce zice.
Depinde extrem de mult de toleranta ta la durere. La mine personal a fost chiar foarte bine. Doar in primele zile m-a durut putin. Pe urma aparatul asta a devenit efectiv o parte din mine.
Cred ca imi va parea si bine si rau cand mi-l voi da jos.
O sa doara cand dintii se strang intre ei ca sa arate perfecti. In rest e in regula
Nu doare. Începe să doară după 12 ore, apoi durerea se accentuează vreo 3-4 zile, după care scade și a 5a zi nu mai simți durere.
Pe mine nu m-a durut când mi l-am pus, a fost fost puțin deranjant deoarece o sa îți pună un aparat care o să-ți îndepărteze buzele cu tot cu o țeavă care sa îți "aspire" saliva. Nu trebuie sa te panichezi, deoarece nu ți se v-a întâmplă nimic.
Anca_Izabela_Tatiana_1982 întreabă: