Depinde de marimea negului! De curand am avut si eu un neg, ce-i drept putin mai maricel, si am incercat tot ce era posibil. Toate solutiile:Cryopharma, mitral de argint etc. Ba chiar am incercat si ce a spus johnsmyth si fara succes. Daca tot ceri un sfat, eu iti spun sa te duci la medicul dermatolog, si acolo o sa ti-l cauterizeze. Nu simti absolut nimic, nu este o interventie chirurgicala si nici nu are repercusiuni, pe langa la cremele de inghetare a negilor o sa iti elimine tesut de acolo si pielea va ramane alba, moarta in zona in care ai negul.
Sper ca te-am ajutat!
Bună.
Dermatologul te poate ajuta fără complicații.
Nu-ți pune sănătatea în pericol. Sunt destule metode care nu dor, cu vindecare completă.
Pa, pa.
Am avut si eu... si daca pui un plasture cu seva de rostopasca (cauta pe google ) vei observa ca intr-o saptamana incepe sa "dispara"! in fiecare zi schimbi de vreo 2-3 ori bandajul sau plasturele! E o solutie naturala si rostopasca o gasesti la colt de strada
Da ai foarte mari sanse sa scapi doar in3zile dar daca urmezi astea.intai scarpinate un pic pana faci un fel de iritatie in zona negulu-i si pe urma ia si fierbe un pic de otet cu sare, punet-i pe neg otetu-l cu sare, ATENTIE sa fie o carpa imbibata100la100,tine carpa pe rana circa jumatate de ora fa asta o data dimineata si seara inainte sa te culci, si in trei zile ai sa vezi ca se usuca si incepe sa dispara....eu am facut asta acu circa4ani in urma de la bunica am invatat asta, si de preferat ar mai fi sarea fina cu un cub de gheataATENTIE sa fie gheata fara punga, dati cu sare pe neg si pune gheata asa cum o scoti din congelator, o sa inceapa sa te arda un pic dar cu siguranta vei scapa si nu lasa cicatrice succes si cand termini lasa un com
Incearca Duofilm sau Clavusin de la farmacie. In unele cazuri functioneaza.
Daca nu merge, atunci acid acetic glacial (tot de la farmacie; nu se comercializeaza, dar rogi si tu farmacista sa iti aduca). In jurul negului pui o crema protectoare (Cutaden), iar pe neg cu un betisor igienic pui acid. Atentie ca arde, doare, ustura, gadila, inteapa... Repeti zilnic cateva zile. Se va face un fel de rana, dar cand se va vindeca negul nu va mai fi. Si nici semn nu ramane.
Am avut si eu niste negi pe o mana si am incercat de toate, de la tot felul de plante, la solutii din farmacie. Daca vrei sa scapi intr-o saptamana de el, du-te la dermatolog sa ti-l inghete si apoi sa ti-l taie a doua zi ( mie asa mi-a facut, e posibil sa fi aparut o alta metoda de cand am fost eu). Ideea e ca cu cat mergi mai repede, cu atat te vindeci mai repede. Ca poti scapa de el dar rana inca ramane si trebuie sa pansezi locul.
Nu e neaparat sa il taie, e mai dureros. Mie mi l-a cauterizat pe loc, procedura a tinut maxim 5 minute, si mi-a facut o anestezie locala. Nu am simtit abosulut nimic!
Ok dar cat costa?
Nu consta, eu am dat 70 de lei pentru consult, dar sa iti faca procedura nu costa. Si daca tu ii spui dermatologului ca nu vrei consultatie, ci doar sa ti-l cauterizeze, nu cred ca dai niciun ban
Eu consider ca asta e cea mai buna solutie, sau cea care a spus-o dianna92. De ce sa te mai complici si sa astepti, sau sa dai bani pe acele creme care nu stii daca functioneaza, pentru ca toate depind de natura si radacinile negilor. Daca ti-l cauterizeaza, scapi in 5 minute, nu intr-o saptamana. Succes si sa ma anunti ce ai hotarat!