anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Fratele meu are 13 ani și a primit diagnosticul de intelecct liminar ce înseamnă asta, se va face bine cu timpul, e ceva grav?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Doar cei care l-au evaluat pot spune cat este de grav.
La varsta lui insa, foarte des se poate recupera bine, daca are ocupatii care ii dezvolta gandirea.
Pentru asta, ar trebui sa citeasca mult: carti de aventura, reviste tehnice, etc., adica ce il intereseaza mai mult.
Totodata n-ar strica daca ar fi invatat bazele unui mestesug, de la un membru de familie (barbat): tata, un unchi, un var etc. care e meserias si l-ar putea invata "trucuri secrete" de baza, pe fratele tau.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Intelect liminar, adica intelect limitat, adica o dezvoltare anormala a inteligentei. Are inteligenta putina, retard mintal, intarziere. Se poate vindeca dar pentru asta trebuie sa fie cineva care se pricepe in strategii de dezvoltare a intelectului. Recuperarea este variabila functie de varsta, cauza, cat este de sever retardul, mediul in care se afla, etc.

| DianaDyi20 a răspuns (pentru Salontanul):

A făcut un test IQ și ia ieșit 96 e bine?

| gabicoo a răspuns (pentru DianaDyi20):

Cu IQ 96 unii predau în învățământ. Să vezi și să nu crezi.

| Salontanul a răspuns (pentru DianaDyi20):

Pentru problema lui este foarte bine. Cu ajutor se poate rezolva. trebuie mers la medic si apoi la psiholog.

| Salontanul a răspuns (pentru gabicoo):

Corect! Era o discutie pe Facebook apropo de greva profesorilor. Si un individ a scris in trei propozitii urmatoarea idee: "ma bucur ca n-am ramas in invatamant." In cele trei propozitii i-am numarat 7 greseli gramaticale si i-am raspuns: "Cred ca si invatamantul se bucura ca n-ai ramas! Mai ieseau cateva generatii ca tine".

| minrest a răspuns:

IQ 96 fata de media 100, eu zic ca merge. Intelect de limita inseamna inteligenta sub medie, adica inteligenta la limita intre normalitate si retard, dar pe partea normalitatii. Incearca sa il ajuti tu ''traducand'' pentru el lumea din jur, si indruma-l spre lectura.

| Caro34 a răspuns:

Bună! Ar trebui vb. cu un psiholog și un terapeut de dezvoltare personală! E totuși tânăr; mai are timp însă trebuie lucrat fiindcă vor fi probleme la școală! Sigur că trebuie ajutat și acasă prin: exemple, întrebări ajutătoare, exemplu personal, cititul de cărți specifice vârstei, filme educative, grupuri școlare, tabere pe diferite domenii etc. Numai bine!

| DianaDyi20 a răspuns (pentru Caro34):

A vb mama deja cu un psiholog dar e ceva grav?

| Caro34 a răspuns (pentru DianaDyi20):

Stai liniștită! Totul e OK! Toți avem un loc sub soare... El este mai puțin inteligent comparativ cu colegii sau prietenii de aceeași vârstă cu el însă nimeni nu știe ce miracole se pot întâmpla în viața noastră! Sunt atâtea exemple de oameni dizabilitați și totuși au ajuns geniali! Va recupera el încetul cu încetul totul! Numai bine!

| DianaDyi20 a răspuns (pentru Caro34):

Asta e o dizabilitate să înțeleg, deci se poate recupera nu?