| fightforyourdreams888 a întrebat:

Hei! Prin gimnastica omoplatul se poate corecta, fiindca il am cam iesit in afara(pe cel drept)?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Poate prin gimnastica medicala.Dar prin gimnastica pe care o stim noi, nu cred.

| OnuOnulică a răspuns:

Da.

| EllaMk a răspuns:

Buna! Probabil ai o scolioza, adica o deviere a coloanei vertebrale in plan frontal. Omoplatul iesit in afara este unul din semnele scoliozei. Probabil daca stai normal in oglinda, ca si cum ai sta drept, relaxat, vei observa ca ai un umar mai sus si altul mai jos. Aceasta problema estetica, si nu numai( pentru ca, cu timpul gradul de deviere a coloanei/de curbare a acesteia poate creste )se poate rezolva cu ajutorul gimnasticii medicale sau kinetoterapiei. Se fac 10 sedinte de kinetoterapie, tratament ambulator, adica te duci in functie de programul tau si de cum stabilesti cu kinetoterapeutul, apoi vei mai continua exercitiile acasa, dupa cele 10 sedinte. De la medicul de familie care te va examina vizual, poti lua o trimitere catre un medic de specialitate de la un spital de recuperare. Acolo nu vei plati(fiindca ai bilet de trimitere) decat 50 de lei pentru o fisa pe care o vei completa la ei in clinica. Sanatate!

| fightforyourdreams888 explică:

Imi puteti da mai multe detalii in caz ca stiti, va rog?