| CrySty_Cristian_ a întrebat:

Hei TPU! Am o problema, dar am nevoie si de parerile / sfaturile voastre.
Am o unghie incarnata la piciorul stang in partea stanga a degetului mare, treaba e ca s-a cam bagat adanc (o am de ceva vreme...2 ani cred) eu o țin sub control si ii tai colțul de fiecare data cand este nevoie si am tot amanat sa merg la doctor deoarece am vazut pe Youtube niste clipuri unde ii taiau efectiv carnea si m-am ingrozit, este umflata dar nu foarte tare. Am mai vazut o metoda unde baga o chestie până in radacina si o scotea cu un clește patent ce o fi fost.Treaba e ca daca ma duc la doctor nu mi-aș dori sa-mi taie daca se poate carnea din deget.Tin sa mentionez ca nu am mai fost operat niciodata undeva, cusut sau altele.
Daca imi taie carnea fie ca vreau fie ca nu si o coase, carnea aia va creste la loc? Ma refer ca imi va reveni degetul la forma inițială?
Stiu ca nu am facut neaparat bine ca am amanat atat de mult timp, dar am reusit cumva sa o tin sub control cat de cat, chiar daca e umflat degetul in partea unde e colțul unghiei si imflamat cred.
Daca ati citit tot va multumesc mult!
M-am saturat sa ma chinui atat cu unghia asta si simt ca cedez psihic dupa o sapt sau 2 iar simt durere o luna.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| romeo78 a răspuns:

În primul rând, poți pierde la a piciorului dacă m-ai stai mult fără să mergi la doctor. Nu e o glumă. În al doilea rând, e și mult fake news pe rețelele sociale.
Apoi, e vorba de frumusețe sau de sănătate? E la picior, va trebui să porți șosete, bandaj o perioadă de timp, dar vei fi sănătos.
Nu îți mai face scenarii, griji etc. Se face anestezie locală, nu vei simți nimic, apoi dacă ți morțiș la frumusețea unui deget de picior, există chirurgie plastică prin care poate repara frumusețea. Se face, această chirurgie, a doua zi după operație, când mergi la bandaj.