| maria1417 a întrebat:

Hey... ce stiti despre ouale de prepelita? bunica mea ma tot bate la cap ca sunt foarte bune si sa urmez o cura mai ales ca sunt racita si tusesc si in plus am gasit un furnizor.nu stiu ce sa zic.mama mea e cam sceptica desi si eu am auzit ca ar fi foarte bune.adica rau ce sa imi faca? si cum se pastreaza? adica pot sa le tin la frigider?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
http://www.pro-sanatate.com/oua-de-prepelita-alimentatie/
Pa, pa.

| Zazu a răspuns:

Sa-i spui bunicii tale ca ouale,chiar si cele de prepelita, nu sunt indicate la raceala si mai ales cand tusesti, pentru ca provoaca mucozitati si vei tusi mai mult.

| Danyelusha a răspuns:

Ouale de prepelita sunt intr-adevar primele pe lista de recomandari pentru persoanele care vor sa duca o viata sanatoasa. Stim cu totii ca ouale de gaina, oricat de bune ar fi, contin colesterol si pot deveni periculoase. Oul de prepelita in schimb nu numai ca nu contine colesterol, insa asigura si o energie mult mai mare.

Cu aceste proprietati ouale de prepelita pot ajuta la recuperarea dupa o perioada de stres sau de epuizare fizica, pentru ingrijirea tenului si a parului (prevenind caderea acestuia). De asemenea, medicii naturalisti recomanda aceste oua si pentru cei care sufera de boli respiratorii, digestive, hepatice, circulatori, de rinichi sau ale sistemului nervos. Sunt indicate si persoanelor care au un metabolism dereglat.

Ouale se consuma crude, de preferat dimineata. Este de preferat sa fiti foarte atenti la termenul de valabilitate. Puteti adauga o lingurita de miere la acestea pentru a face gustul mai placut si pentru a va asigura un surplus de energie. Se pot consuma pana la 3 oua pe zi, ceea ce v-ar putea asigura necesarul de energie pana dupa-amiaza, simtindu-va satuli doar cu consumul acestora. Astfel scade riscul de a manca peste masura. Ceea ce este interesant, este ca nu exista contraindicatii, fiind recomandat tuturor indiferent de afectiunile de care sufera.

Sa nu va fie teama de faptul ca acestea va vor priva de vitamine sau minerale, in conditiile in care preferati sa nu mai consumati nimic altceva pe o perioada mai lunga de timp in cursul unei zile. Un ou de prepelita contine de 5 ori mai multa vitamina B2 decat un ou de gaina. De asemenea acelasi raport este valabil si in cazul fosforului. In cazul vitaminei B1, acesta are de 6 ori mai multa decat oul de gaina, si de 7 ori mai mult fier si potasiu. Totodata contine vitamina A si vitamina E.
Pentru a te bucura de toate efectele benefice ale acestui aliment, este bine sa renunti la alcool. Acesta poate reduce efectele terapeutice, stresul fiind mai greu de indepartat.

Acestea fiind spuse, nu uita ca acesta este singurul ou dietetic. Continutul sau de proteine, glucide nedaunatatoare pentru diabetici, lipide si licitine, vitamine, saruri minerale, aminoacizi esentiali si factori antialergici il fac intr-adevar un produs minune pentru toate persoanele, indiferent de motivul pentru care acestea au hotarat sa apeleze la un astfel tip de dieta. Mai mult, in functie de nevoile fiecaruia, exista tipuri de diete speciale a caror baza este oul de prepelita.

Sper ca ti-am fost de ajutorwinking

| DrunkenRat a răspuns:

Vai, imi placeau cand eram mica, le puneam intr-un pahar cu lapte si doua lingurite de zahar. :X Avea un gust... ma intelegi, nu trebuie sa ma exprim ca francezii laughing).

| Mariana1993 a răspuns:

Buna! Cura cu oua de prepelita este foarte buna. Sunt mai multe variante, functie de varsta si problema medicala de care suferi. Gasesti aici mai multe informatii - http://mamabuna.blogspot.ro/......lita.html.
Bye!