Disconfort la urinare si la contactul sexual;
mancarimi;
senzatia de arsura sau usturime;
inrosirea si inflamarea vulvei si a labiilor;
modificarea mirosului, a consistentei si a culorii secretiei vaginale - miros intepator, consistenta branzoasa sau apoasa, culoare galbuie/maronie.
Orice tip de candidoza, nu doar cea vaginala, se trateaza cu antifungice si, in general, medicamentele utilizate sunt aceleasi. Daca medicul va considera necesar, poate recomanda o antifungigrama - analiza care identifica substanta la care este sensibila ciuperca ce a dus la infectare.
Unele specii de Candida rezista la clotrimazol, fluconazol sau ketaconazol si trebuie tratate cu alte antifungice, care ajuta la o vindecare sigura si la prevenirea recurentei. Exista peste 200 de specii de Candida (albicans, glabrata, parapsilosis, krusei), asa incat o recurenta a afectiunii poate insemna ca antifungicul utilizat nu este potrivit pentru specia care a provocat infectia.
https://www.medlife.ro/candidoza-cauze-simptome-tratament
Și dacă în zona intima este ceva alb este sigur o infecție cu candida?
Buna, este o boala ce afecteaza pe majoritatea femeilor, adica o problema nu e boala. Se rezolva in cateva zile daca mergi la un doctor sa te ajute. Stai linistita!
. In schimb am vazut ca ai colon iritabil(daca ai tu) am si eu Colita, daca vrei te ajut sa rezolvi insa trebuie sa stiu pe care din cele 2 ai. TC
anonim_4396 întreabă: